Care tari si-au schimbat capitala de-a lungul istoriei

Londra, Tokyo, Roma: unele capitale sunt atat de emblematice incat au devenit sufletul si inima tarii in care se afla. Cu toate acestea, se intampla ca uneori o natiune sa isi schimbe capitala ceea ce ii influenteaza in mod consderabil istoria si cateodata ii confera tarii un nou suflu.

Brazilia

Rio de Janeiro este cel mai adesea confundat cu capitala braziliana. In realitate, pe vremuri acest oras chiar a fost capitala Braziliei insa a fost schimbata in 1960. Brasilia, un oras construit pentru a deveni capitala a fost conceput de arhitecti avangardisti, condusi de Oscar Neymar si infiintat in anul 1960. Este situat in vestul Braziliei.

Indonezia

Presedintele indonezian, Joko Widodo, a anuntat recent ca tara urmeaza sa isi schimbe capitala. Capitala actuala este Jakarta cu o populatie de aproximativ 10 milioane de locuitori. Jakarta este o capitala situata pe Java, o insula afectata de suprapopulatie. Noua capitala nu a fost inca anuntata.

Asemanatoare

Care sunt cele mai populate locuri din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  La cati kilometri distanta se afla SUA de Rusia

Pakistan

In 1959, conducatorii tarii au decis sa transfere capitala la Karachi, un oras cosmopolit situat in partea de sud a tarii. Islamabad este actuala capitala a tarii. Acest oras din nord a fost construit in anul 1960 si are o populatie de peste un milion de locuitori.

Rusia

Sankt Petersburg a fost infiintat de Petru cel Mare in anul 1703. A fost capitala Rusiei intre anii 1712-1918. Dupa acest an capitala s-a mutat la Moscova. Orasul numara numai putin de 13 milioane de locuitori si a fost gazda unor evenimente majore precum Jocurile Olimpice de vara sau Cupa Mondiala.

Nigeria

Nigeria este una din numeroasele tari africane care si-au schimbat capitala de-a lungul istoriei. Lagos era vechea capitala, schimbarea avand loc in anul 1991. Capitala actuala a Nigeriei este Abuja, situata in centrul orasului. Constructia sa a avut loc in anu 1980 si populatia actuala nu depaseste un milion de locuitori.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce drapelul elvetian este un patrat rosu?

 

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More