Care sunt zeii si zeitele iubirii

Cele mai antice reprezentari feminine au fost realizate in urma cu 20 000 de ani, in epoca Paleolitica. Este vorba despre femei voluptoase, dotate cu coapse si cu sani generosi. Un ideal feminin al stramosilor nostri? Posibil. Insa, interpretarea acestor opere care poarta numele de “Venus”a facut obiectul unor dezbateri, deoarece, evident, oamenii din Preistorie nu au lasat niciun text, nici instructiuni.

Ishtar si Hathor

Una din cele mai vechi divinitati, cunoscute se numeste Inanna sau Ishtar. A aparut in urma cu aproape cu 5000 de ani in urma, in Sumer, actualul Irak, unde era fortata sa intretina relatii sexuale cu regii din regiune. Cateva secole mai tarziu, regasim aceasta zeita in Liban unde poarta numele de Astarte. In Egipt, iubirea este incarnata de catre Hathor, reprezentat atat ca o femeie cu corpul perfect, fara defecte, imbracata cu o rochie transparenta, mulata pe corp, atat sub aspectul unei vaci, simbol al farmecului si al fecunditatii pentru vechii egipteni.

Asemanatoare

Care au fost cele mai absurde conflicte din istorie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este originea celebrelor litere de la Hollywood

Afrodita, zeita irezistibila

In Grecia, istoria zeitei Iubirii incepe printr-o nastere miraculoasa. Zeul cerului, Uranus, este castrat de fiul sau Cronos, revoltat impotriva autoritatii parentale. Falusul cade din nori direct in mare. Afrodita s-a nascut din spuma creata de catre organelle sexuale ale lui Uranus. Afrodita poseda un corp perfect, avea parul lung, sanii mici si coapse voluptoase.

Marea simbolizeaza haosul din care a iesit perfectiunea. Nasterea Afroditei este inca un mister. Abia ajunsa in Olimp, in palatul zeilor, nu face decat sa provoace conflicte datorita farmecului sau irezistibil. Nu isi ascunde formele perfecte, poarta tinute astfel incat aceste forme sa fie puse in valoare. Si, poarta o curea de aur magica, care are drept efect trezirea dorintei in randul barbatilor.

Cea mai frumoasa dintre zeite s-a casatorit cu Hefaistos, la cererea lui Hera, sotia lui Zeus, geloasa pe Afrodita. Insa, Afrodita isi inseala sotul cu Ares, zeul razboiului care are un corp de vis. Printre amantii sau se numara si Poseidon si Hermes.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este adevarata istorie a lui Frankenstein

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/qui-sont-les-dieux-et-deesses-de-lamour-11111441/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More