Care sunt tarile traversate de Nil

Nilul este cel mai mare fluviu din Africa si si masoara 6853 de kilometri lungime. Era considerat drept cel mai lung fluviu din lume pana in 2008, data la care o serie de noi masuratori au stabilit ca fluviul Amazon este cel mai lung fluviu din lume.

De atunci, Nilul ocupa locul doi in topul celor mai lungi fluvii din lume si curge spre est, pana cand se varsa in Marea Mediterana, in partea de sud-est. Daca vrei sa stii care sunt tarile traversate de Nil, citeste randurile de mai jos.

Care sunt tarile traversate de Nil?

Fluviul Nil este cel mai mare fluviu din Africa si traverseaza continentul in directia nord pentru a se varsa mai apoi in sud-estul Mediteranei. Parcursul sau se deruleaza dupa cum urmeaza, in 9 tari:

– Burundi;
– Rwanda;
– Tanzania;
– Uganda;
– Kenya;
– Congo;
– Sudanul de Sud;
– Egipt;
– Sudan;

Asemanatoare

Cate tari exista in lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce marea este sarata?

Cursul Nilului

Inca din Antichitate, au existat numeroase tentative pentru a regasi sursa Nilului, prin intermediul a numeroase expeditii. Cu toate acestea, abia in secolul 17 in cadrul unei prime opere despre sursa Nilului, scrisa de catre iezuitul Pedro Paez, alti europeni au inceput sa pretinda ca au vizitat aceasta sursa, insa aceste informatii nu sunt documentate.

In general, atunci cand se vorbeste despre Nil, se face referire la Nilul alb, insa nu trebuie sa uitam nici de Nilul albastru. Cele doua, atunci cand se intalnesc la Khartoum, dau nastere fluviului Nil.

Nilul alb are surse diferite. De la raul Luvironza la raul Kagera. Dupa ce se varsa in lacul Victoria, masa de apa isi urmeaza parcursul si ajunge pana la lacul Alberto.

Nilul albastru s-a nascut in lacul Tana din Etiopia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt satele si orasele abandonate care azi se afla sub apa?

Nilul mediu are ca afluent doar raul Atbarah, o regiune extrem de arida si uscata, cu o lungime de 1800 de kilometri.

Nilul inca este o sursa de mister pentru numerosi cercetatori, cu siguranta vom mai afla o multime de lucruri despre el.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More