Care sunt secretele Burj Al Arab: singurul hotel de sapte stele din lume?

Exista atat de multe hoteluri de lux in intreaga lume insa doar o mica parte din populatia lumii isi poate permite sa se cazeze acolo. Dar chiar si printre cele mai exceptionale hoteluri din lume, exista totusi unele care ies in evidenta fata de restul. Cel mai bun dintre cei mai buni din industria hoteliera este Burj Al Arab. Fiind in prezent singurul hotel de 7 stele din lume, acesta este considerat cel mai luxos hotel din lume de catre expertii in domeniul hotelier.

Burj Al Arab (care poate fi tradus ca Turnul Arabiei) este un hotel de lux situat pe o insula artificiala la 300 de metri de plaja Jumeirah din Dubai, Emiratele Arabe Unite. La 321 de metri, este al treilea cel mai inalt hotel din lume si, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe. Constructia Burj Al Arab a inceput in 1994, iar Burj Al Arab s-a deschis pentru vizitatori la 1 decembrie 1999.

Burj Al Arab a fost candva cel mai mare hotel din lume. Acum a fost depasit de alte 3 cladiri construite tot in Dubai, si anume Rose Tower, JW Marriott Marquis Hotel si Burj Jumeirah. Desi, oficial, Burj Al Arab are doar 5 stele, avand in vedere ca acesta este nivelul maxim de clasificare conform standardelor internationale, criticii hotelieri ii acorda un rating de 7 stele. Burj Al Arab are, de asemenea, distinctia de a fi singurul hotel din lume care a fost construit pe o insula artificiala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai frumos oras din Spania?

Forma cladirii este inspirata de panzele unei barci. Amplasarea si orientarea sa sunt foarte speciale, deoarece este situata intr-o zona specifica, astfel incat umbra cladirii sa nu acopere plaja. Pe acoperisul hotelului se afla un heliport, care este folosit si ca teren de tenis. Jucatorii profesionisti de tenis Andre Agassi si Roger Federer au luat parte la filmarea spoturilor publicitare pentru hotel si pentru terenul de tenis.

Fantana de la intrarea in Burj Al Arab

Acest hotel este administrat de grupul Jumeirah. In ciuda dimensiunii sale, Burj Al Arab are doar 202 camere cu baie privata, dintre care 142 de apartamente de lux cu un dormitor, 28 de apartamente de lux cu doua dormitoare, 18 apartamente panoramice, 4 apartamente Club, 6 apartamente diplomatice, 2 apartamente prezidentiale si 2 apartamente regale. Cel mai mic apartament are 169 de metri patrati, in timp ce cel mai mare are 780 de metri patrati.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai buna perioada pentru a vizita Egiptul?

Constructia hotelului: o peripetie regala

Burj Al Arab a fost construit sub conducerea arhitectului Tom Wright, de la firma de consultanta multidisciplinara Atkins. Constructia propriu-zisa a cladirii a fost realizata de compania sud-africana de constructii Murray & Roberts. Cladirea prezinta o serie de ispravi tehnice si constructii complexe. Insula artificiala ridicata special pentru unitate a trebuit sa fie construita suficient de jos pentru a da impresia ca imobilul pluteste pe apa.

Recuperarea solului din mare a durat 3 ani, iar inginerii au fost nevoiti sa creeze un strat de sol cu bolovani mari. La constructia turnului au fost folositi aproximativ 70.000 de metri cubi de beton si peste 9.000 de tone de otel importate din Statele Unite. Constructia hotelului a implicat o echipa internationala formata din peste 3.000 de antreprenori, 250 de proiectanti si 3.500 de muncitori pe o perioada de putin peste 5 ani.

Designul interior al cladirii a fost incredintat designerului chinez Khuan Chew de catre seicul din Dubai. Principalele instructiuni ale seicului au fost simple: dorea ca apartamentele si atriumul sa fie atat izbitoare, cat si inovatoare. Prin urmare, a fost insarcinat sa proiecteze interiorul folosind cele patru elemente: apa, foc, vant si pamant. Apa este prezenta in tot hotelul in acvarii si fantani. Pamantul se regaseste in cei 24.000 de metri patrati de marmura si pietre pretioase folosite in tot hotelul, precum si in cei 2.000 de metri patrati de foita de aur.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce tari au femei presedinte?

Cu sase luni inainte de inaugurare, seicul a vizitat hotelul pentru a-si da avizul. Maretia apartamentelor a raspuns perfect asteptarilor sale in ceea ce priveste luxul si grandoarea, dar nu a fost cazul atriumului. De fapt, atriumul avea o tema foarte minimalista, iar acest lucru nu corespundea deloc cu viziunea seicului asupra lui. Astfel, decoratorul a trebuit sa reproiecteze aspectul salii, adaugand culori stralucitoare pe tavan, izvoare de apa si fantani, lumini multicolore si acvarii gigantice.

Sursa: https://dailygeekshow.com/hotel-arabian-tower/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More