Care sunt pisicile care figureaza in Cartea Recordurilor?

Inaltime, lungimea blanei, tors, inteligenta…care sunt pisicile care figureaza in Cartea Recordurilor?

Cea mai inalta pisica

Cu 48,4 centimetri, Arcturus Aldebaran, o pisica din rasa savannah este cea mai inalta pisica masurata vreodata. A murit asfixiata in propriul apartament din Michigan in urma izbucnirii unui incendiu. Si, un lucru incredibil, aceasta tragedie mai face o victima, Cygnus, pisica care detine recordul de a avea cea mai lunga coada, 44,66 centimetri.

Cea mai mustacioasa pisica

Missi, o pisica finlandeza arboreaza o mustata de 19 centimetri lungime.

Cea mai zgomotoasa pisica

Torsul unei pisici britanice pe nume Merlin poate ajunge la 100 dB, adica mai mult decat o masina de spalat de 100dB. 67,8 dB adica mai mult decat o masina de spalat vase un lucru care a facut-o sa intre in Guiness in 2015.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este varsta potrivita de a steriliza un caine

Cea mai grasa pisica

Inca din anul 2003, Guiness World Records nu mai tine cont de greutate pentru a distinge campionii cu scopul de a nu incuraja pisicile obeze. Asta deoarece greutatea unei pisici domestice obisnuite nu ar trebui sa depaseasca 4-5 kilograme. Or, ultimul detinator oficial de al titlului de cea mai grasa pisica – australianul Jimmy – avea o greutate de 21,3 kilograme in anul in care a murit, in 1986 la varsta de 10 ani. Recordul oficial il detine Katty, o pisica siameza din Rusia, 23 de kilograme la 5 ani, adica greutatea unui baiat de sase ani.

Cea mai lunga pisica

Aceasta categoria o inlocuieste pe cea a celei mai grase pisici din lume. Titlul i-a revenit in anul 2018 lui Barivel, o pisca din Italia – 1,20 metri. Cea mai lunga pisica este considerata Stewie, care masura 1,23 metri si a murit in 2013.

Cea mai inteligenta pisica

Alexis, in varsta de 8 ani, a invatat de la stapana sa austriaca sa execute 26 de ture in numai putin de un minut…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum fac albinele miere?

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/qui-sont-ces-chats-qui-figurent-au-guinness-des-records-140628/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More