Care sunt oasele capului

Principalul motiv al prezentei atator oase in cap este acela de a ne proteja creierul. Din acest motiv, majoritatea oaselor capului seamana cu o cutie rotunda al carei scop principal este acela de a izola creierul de lumea exterioara. Cu toate acestea, creierul trebui sa comunice in mod constant cu lumea exterioara, ceea ce inseamna ca, craniul nu poate fi uniform si perfect izolat.

Principalele oase ale capului sunt:

Frontal. Este uul din cele mai mari oase ale capului si, dupa cum ii indica numele, este osul care ocupa partea corespunzatoare a fruntii, astfel incat se intinde in partea de sus a orbitelor pana la frunte si zona in care incepe parul.

Parietal. Acesta este cel mai mare os al capului si ocupa varful capului. Se intinde de la marginea fruntii si ajunge pana la extremitatea din spatele capului.

Occipital. Este cel de-al treilea os care completeaza structura de baza a capului dupa osul frontal si parietal. Este situat in partea din spate a capului, in apropiere de ceafa. Se intinde pana la baza craniului si este osul care leaga craniul de coloanal vertebrala.

Asemanatoare

De ce rosim? Descopera misterul din spatele acestui fenomen…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce avem sprancene

Temporar. Avem doua oase temporare, unul in fiecare parte. Este vorba despre osul situat sub ureche care mentine ansamblul parietal si occipital.

Sfenoid. Acest os este cel mai mic din cele mentionate pana in prezent. Se afla in mijlocul bazei craniului, in fata osului occipital.

Zygomatic. Este vorba despre o continuare a osului sfenoid, care leaga osul frontal de osul maxilarului in jurul partilor externe ale ochilor.

Nazal. Numele sau face referiere la nas. Este situat in cea mai inalta parte a nasului si este legat de osul frontal, cu maxilarul superior al nasului.

Lagrimal. Numele sau vine de la lacrimi deoarece este osul situat in interiorul orbitei, unde se afla glandele lacrimale care ne permit sa plangem.

Maxilar. Este un os pereche, mai neregulat, situat in mijlocul fetei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Este posibil sa nu simtim nimic?

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More