Care sunt lucrurile care nu le plac pisicilor

Pisicile si-au gasit rapid un loc privilegiat in casele noastre. Este destul de usor sa le adoptam si numeroase sunt familiile care nu isi imagineaza viata fara o felina.

Beneficiile pisicilor asupra pishicului nostru nu mai sunt de demonstrat. Conform unosr studii, torsul unei pisici sau simpla sa prezenta ne permite diminuarea nivelului de stres. O pisica are puterea de a-si calma stapanii. Acest animal cu patru labute adora sa fie mangaiata, alintata si sa aiba o rutina zilnica.

Pisicile stiu foarte bine sa ne arate cand se simt bine dar si atunci cand ceva nu le place ne dam foarte bine seama. Chiar daca fiecare felina in parte este diferita, exista unele similitudini cu privire la lucrurile care nu ii plac.

Ce detesta pisicile

Asemanatoare

Ce pasare are cele mai mari aripi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt rasele de pisici care adoră apa?

Cu siguranta ai remarcat deja acest lucru. Pisica ta alearga sa se ascunda intr-un anumit loc atunci cand scoti aspiratorul, nici macar nu apuci sa il pornesti. Aceasta reactie este cu totul si cu totul normala. Pisicilor nu le plac zgomotele puternice. Fie ca este vorba despre un aspirator sau de orice alta sursa de zgomot, felinele au reflexul de a cauta instant un loc mai linistit. In plus, pisicilor nu le plac nici mirosurile puternice (in afara de mirosul de peste).

Daca litiera nu este schimbata in mod regulat, mirosurile emanate o pot deranja pe pisica, care va incepe sa caute un loc mai curat pentru a-si face nevoile. In plus, pisicile au un nas extrem de sensibil. De aceea, unele alimente pot fi nocvie pentru ele, precum ceapa sau otetul.

Observa comportamentul pisicii tale

Pentru a intelege care sunt lucrurile care nu ii plac pisicii tale, este de ajuns sa ii observi comportamentul. O pisica stie sa arate cand ceva nu ii convine. Unor pisici nu le place, spre exemplu, o usa inchisa. Vor incepe sa miaune pentru a te determina sa deschizi usa respectiva.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Golden Retriever este o rasa atat de populara?

Pe de alta parte, pisicile sunt animale independente carora le place linistea si pacea. Chiar daca nu au nimic impotriva mangaierilor, exista momente in care isi doresc sa fie lasate in pace…

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More