Care sunt cele sapte minuni ale lumii

Lista cu cele sapte minuni ale lumii a aparut pentru prima data in secolul III inainte de Christos. Insa, lucrurile s-au complicat putin de-a lungul vremii. Una din conditiile impuse pentru ca un monument sau un sit sa fie considerat minune a lumii era aceea ca acesta din urma sa fie perfect. Chiar daca nu se stie cu adevarat cine este la originea intocmirii acestei liste, in ziua de azi arhitectii sunt cei cae o intocmesc.

Care sunt cele sapte minuni ale lumii antice

Piramida lui Keops – Marea Piramida din Giza/Gizeh
Gradinile Suspendate din Babilon -Gradinile Semiramidei
Templul Zeitei Artemis din Efes -Templul Dianei
Statuia lui Zeus din Olympia
Mausoleul din Halicarnas
Colosul din Rodos
Farul din Alexandria

Marea majoritate din aceste 7 monumente au disparut in ziua de azi – din toate aceste a ramas doar Piramida lui Keops. Aceasta din urma domina peisajul egiptean de mai bine de 4500 de ani. Celelalte monumente, chiar daca avem certitudinea ca au existat, au fost distruse de razboaie si de catastrofe naturale. Spre exemplu, Farul din Alexandria a disparut in urma unu cutremur. Insa, majoritatea din aceste monumente au in ziua de azi statutul de mit.

Asemanatoare

Care este cea mai mare cascada din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce New York este numit The Big Apple, adica Marele Mar

Care sunt cele sapte minuni ale lumii moderne

Marele Zid Chinezesc
Colosseumul din Roma
Obiectivul arheologic de la Petra
Palatul Taj Mahal
Statuia lui Iisus Mântuitorul de la Rio de Janeiro
Ruinele incase de la Machu Picchu
Piramida Chichén Itzá

Inainte de a intocmi aceasta lista, arhitectii au analizat un total de 177 de dosare. Orice tara putea sa participe si sa propuna mai multe monumente. Din aceste 177 de dosare, 21 au fost retinute: criteriile dupa care s-au ghidat au fost complexitatea constructiei, epoca in care s-au construit, starea actuala, etc. Apoi, aceste 21 de dosare au fost supuse votului public.

Sursa: https://lesavaistu.fr/quelles-sont-les-7-merveilles-du-monde/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More