Care sunt cele mai vechi orase din lume

Orasele au fost, timp de mai multe milenii, centre in jurul carora s-au dezvoltat societatile si imperiile au luat nastere dar si au cazut. Numerosi sunt pasionatii de istorie atrasi de orasele vechi. Asta deoarece orasele vechi ascund secrete si legende. Vrei sa afli care sunt cele mai vechi orase din lume? Iata-le:

Faiyum, Egipt

Faiyum este considerat cel mai vechi oras din Egipt. A fost intemeiat intr-un loc strategic, in Regatul Mijlociu al Egiptului Antic, in anul 4000 i.Ch. Amplasarea sa coincide cu vechiul oras Crocodilepolis, al carui localnici se inchinau unui crocodil sacru cunoscut sub numele de Petsuchos. In ziua de azi, Faiuym este un oras egiptean tipic, plin de bazare, piete, moschee si situri istorice.

Damas, Siria

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt orasele pionier in materie de durabilitate ecologica?

Urmatorul pe lista noastra este Damas. Damas este cunoscut in Siria sub denumirile Yasmin City si Ash-Sham. Pe langa faptul ca este unul din cele mai vechi orase din lume Damas este si unul din cele mai mari centre culturale din lumea araba. De-a lungul secolelor a suferit numeroase influente culturale precum cea greaca sau romana si, evident islamica.

Atena, Grecia

Unul din cele mai vechi orase sin lume dar si unul din cele mai frumoase. Capitala Greciei era locuita in permanenta inca din anul 5000 i.Ch. in Atena s-a nascut democratia. Imperiii precum cel grecesc, bizantin, roman si otoman si-au lasat amprenta intr-un oras in care oricine si-ar dori sa isi petreca intreaga viata.

Ray, Iran

Ray a devenit unul din cele mai puternice orase din Iran si s-a dovedit ca era deja locuit cu 6000 de ani inainte de nasterea Mantuitorului Iisus Hristos. Orasul apare drept unul din orasele sfinte in Avesta, vechile scrieri ale zoroastrismului Ray a ofost capurat de arabi in anul 641 si devastat de mongoli in anul 1220. Actalmente, unele din monumentele istorice pe care le poti admira sunt turnul Tughrul si colina Cheshmeh Ali, un sit arheologic in care s-au descoperit artefacte vechi, de peste 7000 de ani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai reci orase din lume

Sursa: https://www.mediacritik.com/les-10-plus-vieilles-villes-du-monde/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More