Care sunt cele mai uimitoare plaje din lume?

Pentru multi, o destinatie balneara inseamna plaje cu nisip alb, ape de un albastru turcoaz si palmieri. Dar nu este vorba numai de nisip si apa pe plajele din intreaga lume. Plaje acoperite de milioane de scoici minuscule, unde porcii sau alte animale se simt in largul lor cu turistii, acestea sunt destinatiile unice pe care trebuie sa le vizitati. Unele plaje sunt chiar pline de nisip de diferite culori, cum ar fi negru sau roz. Si ele contin creaturi pe care nimeni nu le-ar gasi pe o plaja normala. In continuarea acestui articol, descopera cele mai uimitoare plaje din lume.

Plaja neagra – Islanda

Situata in capitala Islandei, plaja Black Beach prezinta roci de bazalt ingramadite pe malul marii. Este unica datorita nisipului negru rezultat in urma activitatii vulcanice. Aceasta plaja este speciala pentru ca turistii nu pot inota in apele sale. Poate fi periculos sa stai in apropierea apei, mai ales daca vremea este rea. Turistii se pot catara cu grija pe stanci pentru a face fotografii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a construit Marele Zid Chinezesc?

Plaja cu nisip roz – Indonezia

Plaja Pink Sand Beach este situata in Parcul National Komodo si este putin izolata, dar merita sa te lupti pentru a-ti pune umbrela de soare. Nisipul devine roz din cauza coralului rosu. Boabele de coral se amesteca cu nisipul si creeaza acest peisaj magic.

Plaja cu nisip verde – Hawaii

Daca plajele roz sunt unice, cele cu nisip verde sunt mult mai impresionante. Plaja Papakolea este una dintre cele patru plaje cu nisip verde din lume. Culoarea nisipului provine de la o componenta minerala a lavei numita olivina. Culoarea verde se formeaza dupa ce lava s-a racit, acelasi proces ca si pe plajele cu nisip negru in urma unei activitati vulcanice.

Asemanatoare

Care este diferenta dintre Orientul Apropiat si Orientul…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Vacante cu familia pe litoralul romanesc

Plaja cu nisip rosu – Hawaii

Hawaii gazduieste plaje unice, iar printre acestea se numara si plaja cu nisip rosu. Se numeste Kaihalulu Beach, dar acum este mai bine cunoscuta sub numele de Red Sand Beach. Ca si alte plaje cu o culoare unica, nisipul din Kaihalulu devine rosu din cauza activitatii vulcanice. Plaja este inconjurata de un parau rosu, cu iarba verde si copaci luxurianti.

Plaja Hyams – Australia

Aceasta plaja are cel mai alb nisip din lume datorita prezentei cuartului. Nisipul alb este bine completat de apele cristaline turcoaz ale plajei, motiv pentru care este atat de populara. Turistii pot campa in Parcul National Jervis Bay si se pot bucura de caiac-canoe si de observarea delfinilor.

3 Shell Beach – Australia

Aceasta plaja contine tone de scoici gasite de-a lungul coastei din Shark Bay. Vizitatorii trebuie sa poarte incaltaminte adecvata atunci cand se plimba de-a lungul coastei pentru a evita ranirea. Pe aceasta plaja unica, puteti inota in apele cristaline si puteti face snorkeling. Exista, de asemenea, o cariera de scoici pe care turistii o pot vizita.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este inclinat Turnul din Pisa?

Plaja Pig Beach – Exuma Bahamas

In locul diferitelor varietati de pesti care danseaza in apele cristaline din Big Major Cay, porcii au pus stapanire pe locul respectiv. Daca turistilor le place o vacanta neobisnuita, aceasta destinatie este un loc perfect. Impreuna cu caprele si pisicile vagaboande, porcii sunt singurii locuitori din Exuma. Pe plaja sunt multi porci, iar acestia variaza ca marime, de la purcelusi mici pana la cei mai mari porci adulti. Au existat multe povesti populare despre porci, si este interesant sa le auzi in timpul vacantei tale!

 

Sursa: https://www.lesaviezvous.net/nature/geographie/les-7-plages-les-plus-etonnantes-du-monde.html

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More