Care sunt cele mai tari melodii ale lui Stevie Wonder

Stevie Wonder este un cantaret, autor-compozitor, muzician si producator. S-a nascut Stevland Hardaway Morris in Michigan pe data de 13 mai 1950 si si-a inceput cariera de copil artist in anul 1961. Stevie Wonder este in general asociat cu genuri muzicale precum rhytm and blues, soul, gospel, pop si funk. La scurt timp de la nastere Stevie Wonder si-a pierdut vederea. In ciuda faptului ca si-a pierdut vederea a lansat hit dupa hit inca de la varsta de 11 ani. Iata care sunt cele mai tari melodii lansate de Stevie Wonder.

Uptight (1965)

Uptight (Everything’s Alright) este unul din primele succese ale cantaretului si figureaza pe albumul Up-tight. A fost nominalizat pentru doua premii Grammy.

Sir Duke (1977)

Asemanatoare

Care sunt cele mai tari melodii cantate de Puff Daddy?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune melodii cantate de Bon Jovi

Sir Duke a dominat topurile din Canada si Statele Unite ale Americii si a ajuns pe locul doi in topul celor mai bune cantece britanice. Stevie Wonder a compus acest cantec ca un omagiu influentei legende din lumea jazz-ului, Duke Ellington, decedat in anul 1974. In versuri se mentioneaza mai multe legende din lumea jazz-ului precum Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Glenn Miller si Count Basie.

I Just Called To Say I Love You (1984)

In termeni de succes comercial, I Just Called To Say I Love You este cel mai bun cantec al lui Stevie Wonder si este clasat drept cel mai bun cantec de catre revista americana GQ. A fost compusa de Stevie Wonder si ramane cel mai vandut single pana in prezent. Melodia a fost nominalizata pentru trei premii Grammy printre care Cantecul Anului, cea mai buna interpretare pop si cea mai buna interpretare vocala pop masculina. Chiar daca melodia nu a obtinut niciunul din aceste premii, a obtinut in schimb un Glob de Aur si un premiu Oscar pentru cel mai bun cantec original.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii cantate de Adele?

Superstition (1972)

Superstition este un alt cantec cunoscut al lui Stevie Wonder si a fost numarul 1 in Billboard Hot 100 timp de mai multa vreme. In acest cantec Stevie Wonder vorbeste despre…superstitii…

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More