Care sunt cele mai sportive tari?

Sportul reprezinta o activitate importanta pentru numeroase persoane din intreaga lume. Numeroase sunt tarile care exceleaza in mai multe sporturi. Iata o lista cu cele mai sportive tari:

 Statele Unite ale Americii
 Rusia
 Canada
 Germania
 Japonia
 Franta
 Italia
 China
 Spania
 Regatul Unit

Acest clasament este bazat pe mai multe criterii precum numarul de medalii de aur obtinute la Jocurile Olimpice, numarul de sportivi profesionisti, etc.

Care sunt cele mai bune tari pentru sport?

Sportul este o activitate fizica si mentala practicata cu o anumita regularitate si recunoscuta ca fiind extrem de benefica pentru sanatate. Sportul poate fi practicat la orice varsta si la orice nivel de pregatire fizica. Exista multe tipuri de sporturi, de la simpla alergare la fotbal, baschet, tenis, golf, cricket etc.

Sportul este, de asemenea, o industrie multimilionara, care genereaza venituri de miliarde de dolari in fiecare an. Tarile din intreaga lume investesc milioane de dolari in dezvoltarea sportului, inclusiv in construirea de infrastructuri sportive de ultima generatie si in atragerea de evenimente sportive internationale majore. Unele tari sunt mai cunoscute decat altele pentru pasiunea lor pentru sport. Aceste tari au adesea cele mai bune echipe nationale si cei mai buni atleti. Acestea sunt, de asemenea, cele care investesc cel mai mult in dezvoltarea sportului si ofera cele mai bune oportunitati pentru sportivii talentati. Iata care sunt primele 3 tari pentru sport.

Asemanatoare

Cat dureaza un meci de baschet?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce sport sa alegi pentru a slabi rapid

Statele Unite ale Americii

America de Nord domina clasamentul celor mai bune tari pentru sport, cu Statele Unite in frunte. Statele Unite sunt o putere sportiva globala, cu echipe nationale puternice in multe sporturi, inclusiv baseball, baschet, fotbal american, hochei pe gheata si fotbal. Statele Unite au gazduit, de asemenea, mai multe evenimente sportive internationale majore, inclusiv Jocurile Olimpice de vara din 1904 si 1932, Jocurile Olimpice de iarna din 1980 si Campionatul Mondial de Fotbal din 1994.

Regatul Unit

Marea Britanie este o alta tara excelenta pentru sport. Marea Britanie are o bogata traditie sportiva si este una dintre putinele tari care a participat la fiecare editie a Jocurilor Olimpice moderne, inclusiv la Jocurile Olimpice de vara din 2012, care au avut loc la Londra. Tara gazduieste, de asemenea, mai multe evenimente sportive internationale majore, printre care Ryder Cup (golf), Wimbledon (tenis) si Open Championship (golf). In plus, Marea Britanie gazduieste unele dintre cele mai bune cluburi de fotbal din lume, printre care Manchester United, Liverpool FC, Arsenal FC si Chelsea FC.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni jucatori de tenis din istorie

Germania

Germania este o alta tara excelenta pentru sport. Germania are o bogata traditie sportiva si este una dintre putinele tari care au participat la fiecare editie a Jocurilor Olimpice moderne, inclusiv la Jocurile Olimpice de vara din 1936, care au avut loc la Berlin. De asemenea, gazduieste mai multe evenimente sportive internationale majore, printre care Cupa Mondiala de Fotbal (1974), Cupa Europeana a Natiunilor (1988) si Liga Campionilor (1997). In plus, Germania gazduieste unele dintre cele mai bune cluburi de fotbal din lume, precum Bayern Munchen, Borussia Dortmund si Schalke 04.

Sursa: https://www.plare.fr/les-10-plus-grands-pays-sportifs/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More