Care sunt cele mai rapide animale din lume

Animalele sunt diferite si unele pot fi mai rapide decat altele. Este uimitor cat de repede pot alerga unele animale. Iata o privire asupra unora dintre cele mai rapide animale pe care le veti gasi pe planeta.

Cal

Calul este un animal care poate atinge viteze incredibile. Caii de curse sunt unii dintre cei mai rapizi si pot atinge viteze de peste 70 km/h. Cursele de cai sunt foarte populare in intreaga lume.

Leopardul

Leopardul este una dintre cele mai rapide dintre felinele mari. Acesta poate atinge viteze de pana la 80 km/h in miscare. Leoparzii sunt pradatori formidabili, iar viteza lor le poate permite sa isi captureze prada.

Pasari migratoare

Pasarile migratoare sunt cunoscute pentru calatoriile lor lungi in jurul lumii. Unele pasari pot zbura cu viteze de pana la 100 km/h. Pasarile migratoare sunt capabile sa parcurga distante incredibile intr-un timp scurt.

Leul

Leul este una dintre cele mai mari feline de pe planeta si, de asemenea, una dintre cele mai rapide. Poate atinge viteze de pana la 80 km/h atunci cand alearga. Leii sunt pradatori formidabili care pot prinde prada mai mica cu viteza lor incredibila.

Asemanatoare

De ce unele pasari nu au aripi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Putem taia mustatile unei pisici?

Cum beau pestii?

Gazela

Gazela este un animal foarte rapid care poate atinge viteze de pana la 90 km/h. Sunt foarte usoare, iar viteza lor le permite sa scape de pradatorii mai lenti. Gazelele sunt foarte comune in regiunile aride si semidesertice.

Broasca saritoare

Broasca saritoare este un amfibian mic care poate sari cu viteze spectaculoase. Poate atinge viteze de peste 20 km/h atunci cand sare, ceea ce este incredibil de rapid pentru un animal atat de mic. Broastele saritoare sunt foarte comune in mlastini si zone umede.

Pasarea paradisului

Pasarea paradisului este o pasare mica si foarte rapida. Poate zbura cu o viteza de pana la 80 km/h. Pasarile paradisului sunt foarte populare pentru culorile lor stralucitoare si miscarile rapide.

Cobra

Cobra este un sarpe foarte rapid. Se poate deplasa cu o viteza de pana la 4,8 metri pe secunda. Cobrele sunt foarte periculoase, iar viteza lor le permite sa isi atace rapid prada sau pradatorii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai rapid animal din lume

Exista multe animale care pot alerga foarte repede. Unele pot atinge viteze incredibile si sunt foarte populare in intreaga lume. Daca sunteti suficient de norocosi sa vedeti unul dintre aceste animale in actiune, veti fi uimiti de cat de repede se pot misca.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/animal-qui-courent-le-plus-vite-les-animaux-les-plus-rapides-de-la-planete/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More