Care sunt cele mai populate locuri din lume?

Ti-ar placea sa vizitezi unul dintre aceste orase?

In prezent, in lume traiesc peste 7,8 miliarde de oameni, iar mai mult de jumatate dintre acestia locuiesc in zone urbane. Ti-ai imaginat vreodata sa traiesti intr-un loc in care strazile sunt pline de oameni, in care locuintele sunt pline pana la refuz, in care fiecare colt de strada ofera o experienta unica? Astazi te invitam sa descoperi cele mai populate si mai aglomerate noua locuri din lume.

Cairo, Egipt

Cairo este capitala Egiptului si cel mai mare oras al tarii. Cu o populatie estimata la peste 20 de milioane de locuitori, este cel mai populat oras din Africa. Densitatea populatiei este de 40.249 de locuitori pe kilometru patrat. Orasul este impartit in mai multe districte, fiecare avand propria identitate si propriul stil de viata. Cele mai populate districte sunt Imbaba, El Warak si Qalyubia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce New York este numit The Big Apple, adica Marele Mar

Santa Cruz del Islote

Santa Cruz del Islote este cunoscuta ca fiind cea mai populata insula din lume. Situata pe coasta caraibiana a Columbiei, mica intindere de pamant masoara 0,12 kilometri patrati si are putin peste 1.200 de locuitori. Are o densitate a populatiei de 34.826 de locuitori pe kilometru patrat. Are doar 90 de case in care locuiesc in medie zece persoane, un restaurant, doua magazine si o discoteca.

Lagos

Considerat capitala economica a Nigeriei, Lagos este unul dintre cele mai aglomerate orase din Africa. Cu o suprafata de 999,6 kilometri patrati, aici locuiesc aproape 14 milioane de locuitori. Are o densitate a populatiei de aproximativ 13.910 locuitori pe kilometru patrat. Din nefericire, majoritatea locuitorilor sai traiesc in cartiere defavorizate sau in cartiere de mahala, intr-un mediu poluat si nesigur.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se formeaza o plaja

Fasia Gaza

Fasia Gaza este o zona geografica dens populata, care a suferit de mai multe decenii de dificultati economice si sociale, precum si de conflicte politice si militare. Conform estimarilor Biroului Central Palestinian de Statistica, densitatea populatiei ar fi fost de 5 533 de persoane pe kilometru patrat in 2020.

 

 

Sursa:  https://dailygeekshow.com/endroits-plus-frequentes/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More