Care sunt cele mai populare sporturi din lume

Sportul este o activitate fizica care se caracterizeaza printr-un efort fizic sustinut si repetat cu scopul de a imbunatati performantele. Sportul este, in egala masura, o modalitate de socializare, o modalitate de refulare si de mentinere in forma. Numeroase sunt sporturile practicate in intreaga lume. Am pregatit pentru tine o lista cu cele mai populare sporturi din lume.

Fotbalul

Este, fara indoiala, cel mai practicat dar si cel mai urmarit sport din lume. Se joaca practic in toate tarile si aduna milioane de fani de-a lungul globului. Fotbalul este un sport colectiv care se joaca intre doua echipe formate din 11 jucatori. Scopul este acela de a marca cat mai multe goluri.

Formula 1

Este vorba despre o disciplina care se desfasoara pe circuite inchise. Formula 1 este, in egala masura, unul din cele mai periculoase sporturi din lume deoarece accidentarile sunt frecvente. Cursele de Formula 1 atrag milioane de telespectatori din intreaga lume.

Cricket

Este un sport extrem de popular in Anglia. Este un sport colectiv care se joaca intre doua echipe formate din 11 jucatori. Scopul jocului este acela de a marca cat mai multe puncte.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este istoria numerelor de pe tricourile de fotbal

Tenis

Acest sport individual sau colectiv se joaca cu ajutorul unei rachete si unei mingi. Tenisul este un sport popular in intreaga lume si exista numeroase turnee importante precum Roland-Garros sau Wimbledon. Tenisul este considerat un sport elitist insa are o multime de fani in intreaga lume.

Baschet

Baschetul este un sport colectiv care se joaca intre doua echipe formate din cate cinci jucatori. Scopul jocului este acela de a marca cat mai multe goluri. Este un joc exrem de popular in Statele Unite ale Americii.

Rugby

Si rugby este un sport extrem de apreciat si practicat, in special in Noua Zeelanda si in Franta.

Handbal

Handbalul este cel mai popular sport din Europa de Est.

Sursa: https://www.plare.fr/les-25-sports-les-plus-populaires-au-monde/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More