Care sunt cele mai mari avansale din istorie?

Avalansele sunt evenimente spectaculoase care pot avea consecinte devastatoare. Acestea apar atunci cand straturile de zapada si gheata se prabusesc in zone indepartate sau chiar in apropierea oraselor. Timp de secole, aceste dezastre naturale au provocat pagube si pierderi considerabile oamenilor si este important sa intelegem ce sunt si cum se produc pentru a le preveni mai bine.

Care sunt cele mai mari avalanse din istorie?

Avalansa din Galtur, Austria, 1999

La 3 februarie 1999, o avalansa de zapada a lovit satul Galtür din Austria. Stratul de zapada s-a acumulat pe dealurile din jur si s-a rostogolit in josul muntelui, provocand o unda de soc care a distrus case, drumuri si poduri. Din fericire, datorita masurilor de siguranta luate de autoritatile locale, doar patru persoane au fost ucise si peste 500 au fost evacuate.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum s-a scufundat Titanicul

Avalansa din Vol Pola, Italia, 1966

La 28 februarie 1966, o avalansa de zapada a lovit satul Val Pola din Italia. Stratul de zapada s-a rostogolit pe munte si a distrus aproximativ 100 de case, omorand peste 300 de persoane si ranind alte peste 400. Avalansa a fost cea mai mortala din istoria Italiei si a avut consecinte devastatoare pentru populatia locala.

Avalansa de la Ghetarul Siachen, 1818

La 7 aprilie 2012, o avalansa de zapada a cuprins ghetarul Siachen, in apropiere de granita indo-pakistaneza. Stratul de zapada a maturat o baza militara si a ucis 134 de soldati indieni si pakistanezi. Avalansa a fost cea mai mortala inregistrata vreodata in Himalaya si a provocat pagube importante fortelor armate ale celor doua tari.

Avalansa de la Mont Blanc, Franta, 1819

La 10 septembrie 1819, o avalansa de zapada a maturat masivul Mont Blanc din Franta. Stratul de zapada s-a rostogolit in josul muntelui si a distrus peste 500 de case, provocand moartea a peste 2.000 de persoane si ranirea a peste 3.000. Avalansa a fost cea mai mortala din istoria Frantei si a avut consecinte devastatoare pentru populatia locala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care au fost cele mai mari uragane din istorie

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/les-plus-grandes-avalanches-de-lhistoire/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More