Care sunt cele mai mari 18 curiozităţi despre fotbal

Fotbalul este unul dintre cele mai populare şi urmărite sporturi din lume, nenumărate persoane bucurându-se de acesta nu doar prin vizionarea meciurilor echipei preferate, acasă sau pe stadion, ci şi prin participarea la jocuri amicale împreună cu prietenii.

Conform R-gol.com, fotbalul are o istorie bogată de peste 2000 de ani, perioadă în care s-au adunat nenumărate curiozităţi interesante despre sport, reguli, evenimente unice şi multe altele, printre cele mai fascinante fiind următoarele 18:

 1. Fotbalul este originar din China, primele consemnări fiind realizate în anul 476 i.e.n.
 2. Un jucător profesionist aleargă în medie aproximativ 9.65 km în fiecare meci.
 3. Stephan Stanis a reuşit în decembrie 1942 să marcheze de 16 ori, cel mai mare număr de goluri date de un singur jucător într-un meci.
 4. Cel mai vechi club de fotbal din lume, Sheffield F.C a fost fondat în 1857.
 5. Cel mai rapid gol marcat din istorie a fost realizat în doar 1.8 secunde de către Nicklas Bendtner (Arsenal).
 6. Majoritatea mingilor de fotbal utilizate în Campionatul Mondial de Fotbal FIFA sunt produse în Pakistan, încă din anul 1982.
 7. Deşi utilizarea ghetelor de fotbal specializate datează încă din anii 1800, modelele ce sunt folosite în ziua de azi au început să fie modificate şi să evolueze din anii 1950. Aici se pot vedea multe modele: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal. În ziua de azi, perechile de ghete de fotbal nike (acestea de ex: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal-nike) sunt unele dintre cele mai apreciate şi populare modele, atât printre jucătorii profesionişti, cât şi cei amatori.
 8. Primul joc internaţional a fost jucat între Scoţia şi Anglia, în dată de 30 noiembrie 1872.
 9. Rungrado May Day este cel mai mare stadion din lume şi este localizat în capitala Koreei de Nord, Phenian, având o capacitate de 114.000 de persoane.
 10. Cea mai mare prezenţă înregistrată a fost în 1950, la meciul dintre Uruguay şi Brazilia desfăşurat la Stadionul Maracanã, aici fiind prezente apoximativ 199.854 de persoane.
 11. Kazuyoshi Miura  este cel mai bătrân jucător care încă mai activează în fotbalul profesionist, acesta având o vârstă de 55 de ani.
 12. Norvegia este singura echipă naţională care nu a pierdut niciodată în faţa Braziliei.
 13. Cristiano Ronaldo este singurul jucător care a reuşit performanţa de a marca un gol pentru fiecare minut dintr-un meci, de la 1 până la 90.
 14. Abia din anul 1913 portarul a început să poarte un tricou cu o culoare diferită de echipă.
 15. În Peru, în anul 1964, un apel al arbitrului a fost primit foarte negativ de către fani, lucru ce a cauzat o revoltă în care au murit peste 300 de oameni.
 16. Neymar este cel mai scump fotbalist din lume, transferul de la FC Barcelona la PSG costând 222 de milioane de euro.
 17. Cel mai mare număr de cartonaşe roşii date într-un meci a fost de 36 la un meci în Paraguay, în anul 2011.
 18. Mingea de fotbal şi-a păstrat dimensiunea în ultimii 120 de ani, aceasta având o circumferinţă de 68 – 70 cm.
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt boxeurii neinvinsi ai istoriei?

Fotbalul este unul dintre cele mai apreciate şi populare sporturi din intreaga lume. Acesta are o istorie de peste 2000 de ani, de aceea nu este de mirare faptul că jocul se bucură de nenumărate curiozităţi şi evenimente excepţionale.

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More