Care sunt cele mai incredibile lacuri din lume?

Ti-ai facut vreodata putin timp sa admiri un lac? Te-ai intrebat vreodata ce s-ar putea ascunde in spatele apelor calme? Unele lacuri sunt iesite din comun. Fie ca este vorba de formarea lor, de secretele pe care le ascund, de istoria lor sau de pericolele pe care le reprezinta, unele lacuri sunt mai fascinante decat altele. Iata o lista cu cele mai incredibile lacuri de pe Pamant.

Lacul Pichola, India

Situat in orasul Udaipur, Lacul Pichola este un lac de apa dulce de mare frumusete, creat de om. Inconjurat de lantul muntos Aravalli si presarat cu mai multe insule, Lacul Pichola ofera privelisti uluitoare asupra palatelor maiestuoase si cladirilor istorice din Udaipur. Acest lac a fost creat in secolul al XIV-lea pentru a satisface nevoile de apa ale orasului si, de atunci, a fost o sursa importanta de apa pentru Udaipur.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai frumos oras din Italia?

Lake Louise, Canada

Lacul Louise este un lac alpin magnific situat in Parcul National Banff, in provincia Alberta, Canada. Cu apa sa turcoaz cristalina si peisajul sau pitoresc, lacul este o destinatie preferata de drumetii, schiori, snowboarderi, patinatori pe gheata si canoisti. Este, de asemenea, o destinatie renumita pentru iahturi de lux, cu unitati de top, cum ar fi Fairmont Chateau Lake Louise.

Lacul Atitlan, Guatemala

Lacul Atitlan este un lac magnific din muntii muntosi din Guatemala. Inconjurat de vulcani superbi si de sate mayase, este un loc foarte pitoresc, cu un bogat patrimoniu cultural, dar si spiritual. Intr-adevar, localnicii cred ca lacul este sacru si ca gazduieste fiinte mistice. Lacul si imprejurimile sale sunt, de asemenea, populare pentru activitati in aer liber si ecoturism.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Capitala europeana a culturii: cum devine un oras capitala europeana a culturii?

Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled este un lac glaciar din Alpii Iulieni. Inconjurat de munti acoperiti de zapada si de paduri dense, lacul si imprejurimile sale formeaza un peisaj cu adevarat exceptional. Pe langa frumusetea peisagistica, zona gazduieste un castel medieval magnific si mai multe centre spa cu izvoare termale naturale. Regiunea este, de asemenea, renumita pentru scena culinara exceptionala.

Lacul Titicaca, in Bolivia si Peru

Lacul Titicaca este cel mai mare lac de apa dulce din America de Sud si cel mai inalt dintre marile lacuri ale lumii. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, despre care se crede ca exista de cateva milioane de ani. Regiunea din jurul lacului este bogata in cultura si istoria andina. Lacul in sine este considerat sacru de catre popoarele indigene din regiune, care il considera leaganul civilizatiei incase.

 

Sursa: https://dailygeekshow.com/plus-beaux-lacs/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More