Care sunt cele mai frumoase melodii cantate de Prince?

Un artist unic, Prince a traversat deceniile, insusindu-si codurile si distilandu-si muzica funk si pop pe 40 de albume si sute de cantece. Alegerea celor mai bune melodii Prince este o sarcina aproape imposibila, dar am incercat totusi sa iti oferim cele mai frumoase melodii cantate de acesta.

The Most Beautiful Girl in the World (1994)

Incepem clasamentul celor mai bune melodii ale lui Prince cu The Most Beautiful Girl In The World de pe albumul sau The Gold Experience. O balada magnifica care aduce un omagiu sufletului anilor ’70. Prince (sau mai degraba Love Symbol la vremea respectiva…) a scris acest cantec pentru prietena sa si, cu versuri precum It’s plain to see you’re the reason that God made a girl, nu este surprinzator faptul ca aceasta i-a devenit ulterior sotie. De atunci, nu o vei mai gasi pe platformele de streaming; melodia a fost eliminata pentru plagiat. Splendida.

Purple Rain (1984)

Ultima piesa de pe albumul cu acelasi nume, Purple Rain poate ocupa fara probleme locul 1 in topul celor mai bune melodii ale lui Prince. Desi contine elemente de rock, soul si gospel, aceasta balada ramane inclasificabila in universul lui Prince. De la prima nota de chitara care te prinde (chiar si dupa 1.000 de ascultari) si pana la unul dintre cele mai frumoase solo-uri de chitara care se incheie, aceste 9 minute sunt magie pura. Este punctul culminant al tuturor influentelor pe care Kid from Minneapolis le-a absorbit in timpul ascensiunii sale spre faima la inceputul anilor ’80, de la rock, la pop si soul. Daca fiecare mare artist are o capodopera, este evident ca cea a lui Prince este „Purple Rain”. Unul dintre cele mai frumoase cantece din toate timpurile. Sublim.

Asemanatoare

Care sunt cele mai bune melodii ale verii 2023

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune melodii cantate de Nirvana

When Doves Cry (1984)

When Doves Cry a fost primul single extras de pe albumul cult Purple Rain. Si unul dintre cele mai mari hituri ale artistului. La fel ca in cazul multor melodii ale sale, Prince a inregistrat singur intreaga piesa, construind un groove indraznet in jurul unei progresii simple de sintetizator si a unei bucle de tobe devenite acum iconice… si fara linie de bas (considerata „prea conventionala”). Melodia este ucigasa, cuplata cu versuri complexe, incarcate emotional. Finalul cu solo-ul de chitara acompaniat de tipetele cantaretului este, de asemenea, cult. Creativ, funky, pop, melodic, senzual… o incapsulare pura a ceea ce a fost Prince ca artist de-a lungul unei cariere de aproape 40 de ani. Unul dintre cele mai bune cantece ale lui Prince. Epic.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii ale lui Bryan Adams

I Wanna Be Your Lover (1982)

Lansata in 1979 pe cel de-al doilea album al sau, intitulat sobru Prince, „I Wanna Be Your Lover” a fost primul mare succes comercial al lui Minneapolis Kid. Funk-ul este de neoprit si incredibil de molipsitor, mai ales in ultimele 3 minute de instrumental… Cu sunetele sale disco si linia de chitara, piesa poarta influenta lui Chic si Nile Rodgers. Din punct de vedere liric, piesa detaliaza dragostea lui Prince pentru o femeie si modul in care ar trata-o mai bine decat barbatii cu care este impreuna, precum si frustrarea pe care o simte ea pentru ca el este inca „doar un copil”. 40 de ani mai tarziu, cantecul nu a imbatranit deloc.

 

Sursa: https://meilleurs-albums.com/meilleures-chansons-prince/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More