Care sunt cele mai frecvente afectiuni cutanate?

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru si este expusa in mod constant la mediul exterior. De asemenea, este afectata de ceea ce se intampla in interiorul corpului. Prin urmare, pielea este predispusa la numeroase afectiuni, care pot varia de la probleme minore, temporare, la afectiuni cronice, invalidante. Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni cutanate.

Vitiligo

Vitiligo este o boala epidermica care provoaca depigmentarea pielii in pete. Se caracterizeaza prin pete albe care apar si se raspandesc pe piele. Aproximativ 1% din populatia lumii sufera de vitiligo si, contrar credintei populare, toate rasele pot avea aceasta boala, desi tinde sa fie mai vizibila la cei cu pielea mai inchisa la culoare.

Celulita infectioasa

Celulita infectioasa este o infectie bacteriana a pielii si a tesuturilor subcutanate. Este o afectiune potential grava si, in lipsa unui tratament adecvat, poate fi fatala. Multe bacterii diferite pot provoca celulita infectioasa. Cu toate acestea, streptococul (streptococcus) si stafilococul (staphylococcus) provoaca cele mai multe cazuri.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cat timp din viata petrecem dormind?

Hiperpigmentarea

Hiperpigmentarea este o afectiune care determina intunecarea pielii. Desi in general inofensiva, pigmentarea crescuta a pielii poate fi cauzata de o serie de factori sau poate fi un simptom al unei afectiuni de baza, cum ar fi tulburarile suprarenale, tulburarile tiroidiene sau melasma. Totusi, cele mai frecvente cauze ale hiperpigmentarii sunt expunerea la soare si genetica.

Urticaria

Urticaria este o reactie cutanata care provoaca o eruptie cutanata cu mancarimi. Exista mai multe cauze comune ale urticariei, printre care se numara alergiile, consumul anumitor alimente sau medicamente sau stresul. Cu toate acestea, urticaria poate fi o afectiune cronica, caz in care simptomele pot persista ani de zile.

Psoriazis

Psoriazisul este o afectiune autoimuna a pielii care provoaca mancarimi si disconfort, cel mai adesea pe genunchi, coate, piept si scalp. Cauza exacta a psoriazisului nu este cunoscuta, dar este legata de o reactie exagerata a sistemului imunitar care duce la inflamarea pielii. Nu exista un tratament pentru aceasta afectiune, dar sunt disponibile tratamente pentru a indeparta scuamele de pe piele si pentru a incetini productia de celule psoriazice.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este apopathodiaphulatophobia

Eczema

Eczema atopica – sau dermatita atopica – este o afectiune a pielii care provoaca pete de piele uscata si mancarimi. Contrar a ceea ce multi oameni cred, eczema atopica (si toate tipurile de dermatita) nu este contagioasa. De fapt, eczema atopica este rezultatul unor anomalii imunologice si cutanate care sunt transmise genetic.

Acnee

Acneea este o afectiune a pielii care apare atunci cand foliculii de par se infunda cu sebum si celule moarte. Acneea determina aparitia pe piele, in special pe fata, a punctelor albe, a punctelor negre sau a cosurilor. Acneea este mai frecventa in randul adolescentilor, desi poate afecta persoane de toate varstele. Exista diferite tipuri de acnee, dintre care cea mai grava este acneea nodulara.

 

 

Sursa: https://dailygeekshow.com/affections-cutanees/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More