Care sunt cele mai dificile limbi straine de invatat?

In lume se vorbesc peste 7.100 de limbi straine, iar unii oameni sunt suficient de norocosi sa vorbeasca mai multe. Pentru multe persoane multilingve, acestea au invatat sa vorbeasca diferitele limbi in copilarie, ceea ce face mult mai usor sa le invete si sa le adopte. Dar invatarea unei noi limbi ca adult este, in general, mai complicata, mai ales pentru unii dintre noi. Unele limbi sunt mai greu de invatat decat altele. Iata cateva din ele.

Islandeza

Islandeza este o limba germanica vorbita de aproximativ 314.000 de persoane, dintre care marea majoritate traiesc in Islanda, unde este limba nationala. Este mai conservatoare decat majoritatea celorlalte limbi scandinave. Islandeza este dificil de invatat, deoarece cuvintele sunt extrem de lungi, iar silabele sunt pronuntate intr-un mod foarte special. In plus, conjugarile sunt extrem de confuze.

Poloneza

Poloneza este o limba indo-europeana vorbita in principal in Polonia. In lume exista peste 50 de milioane de vorbitori de poloneza, iar aceasta este a sasea cea mai raspandita limba vorbita in Uniunea Europeana. Cu toate acestea, limba este dificil de invatat, deoarece cuvintele sunt confuze si pot fi greu de pronuntat. In plus, chiar daca limba foloseste alfabetul latin, exista litere suplimentare care sunt greu de memorat.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se zice Te iubesc in engleza, franceza, italiana, germana, spaniola

Coreeana

Coreeana este limba nationala oficiala atat a Coreei de Nord, cat si a Coreei de Sud, dar in ultimii 75 de ani cele doua Corei au dezvoltat diferente semnificative in ceea ce priveste vocabularul. Coreeana moderna este scrisa in Hangeul, alfabetul coreean, iar pentru cei care doresc sa invete limba, invatarea acestui alfabet nu este usoara. Limba vorbita este, de asemenea, dificila din cauza gramaticii, a pronuntiei si a sistemului onorific complex legat in mod intrinsec de aceasta limba.

Maghiara

Maghiara este, de asemenea, o limba fino-ugrica vorbita in Ungaria si in unele parti ale unor tari invecinate. Este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene si este adesea considerata a fi cea mai dificil de invatat dintre aceste limbi. Acest lucru se datoreaza expresiilor idiomatice, verbelor si pronuntiei complexe a limbii. In plus, exista 14 vocale suplimentare in alfabetul maghiar.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai frumoasa limba din lume?

Japoneza

Japoneza este vorbita ca limba materna de aproximativ 128 de milioane de persoane din intreaga lume, in special de japonezii din Japonia, singura tara in care este limba nationala. Daca japoneza vorbita este dificila, scrierea ei este si mai dificila. Japoneza are trei sisteme de scriere, inclusiv doua seturi de caractere alfabetice (hiragana si katakana) si kanji, caractere chinezesti imprumutate. Gramatica japoneza este, de asemenea, foarte complexa, din cauza gamei largi de expresii onorifice si formule de politete.

Araba

Araba este o limba semitica afro-asiatica vorbita in principal in lumea araba, inclusiv in Africa de Nord, in cea mai mare parte a Peninsulei Arabe si in alte parti ale Orientului Mijlociu. Araba este foarte dificil de invatat, deoarece are un sistem de scriere unic, reguli gramaticale complexe si diverse dialecte regionale care fac ca limba sa varieze enorm.

Mandarina standard

Vorbita de peste 900 de milioane de persoane din intreaga lume, mandarina standard este limba oficiala in China, Taiwan si Singapore. Cu peste 50.000 de caractere unice si un sistem de scriere complex, mandarina este adesea citata ca fiind una dintre cele mai dificile limbi de invatat. Stapanirea tonurilor este, de asemenea, foarte dificila atunci cand se invata mandarina. Exista patru tonuri de baza pentru aceasta limba, plus un al cincilea ton neutru, iar tonul si intonatia pe care le folositi schimba semnificatia fiecarui cuvant.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se Zice Mi-e foame in Engleza, Franceza, Italiana, Germana, Spaniola

Sursa: https://dailygeekshow.com/langues-difficiles-apprendre/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More