Care sunt cele mai ciudate si mai surprinzatoare animale din savana?

Savanele sunt cunoscute pentru ca gazduiesc un ecosistem unic, bogat si fascinant. Animalele care traiesc acolo sunt extrem de variate, iar unele sunt atat de ciudate si surprinzatoare incat merita sa fie evidentiate. In acest articol, exploram cele mai ciudate animale din savana si le descoperim particularitatile.

 

Sacalii

Sacalii sunt o familie de mamifere care traiesc in principal in zonele desertice si semidesertice. Sunt cunoscuti pentru aspectul lor feroce si pentru atitudinea lor extrem de teritoriala. Sacalii sunt foarte inteligenti si se pot adapta la o varietate de medii. Sunt omnivori, hranindu-se practic cu tot ceea ce gasesc in savana, de la mamifere mici pana la insecte.

Rinocerii lanosi

Rinocerii lanosi sunt un mamifer foarte ciudat care se gaseste in special in savanele din Africa de Sud si de Vest. Ei sunt cei mai mici dintre cei cinci rinoceri existenti si au un aspect foarte distinctiv. Au un cap mare si alungit, iar corpul le este acoperit de par scurt si aspru. Rinocerii lanosi sunt in principal ierbivori, hranindu-se in principal cu ierburi, fructe si boabe.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt rasele de pisici care adoră apa?

 

Ghepardul

Ghepardul este o felina mare care traieste in savana din Africa si Asia. Este cel mai rapid animal din lume, fiind capabil sa alerge cu viteze de pana la 110 km/h. Ghepardul este un pradator nocturn care se hraneste in principal cu mamifere mici, pasari si insecte. Este foarte adaptabil si poate trai chiar si in regiuni semidesertice.

 

Facocerul

Facocerul este un mamifer care traieste in savana si in deserturile din sudul si centrul Africii. Este foarte distinctiv si se recunoaste usor dupa capul sau masiv, urechile lungi si pielea acoperita de par. Facocerul este un erbivor, hranindu-se in principal cu radacini, frunze si ierburi.

Kudu

Kudu este un mamifer care traieste in savanele din Africa si Asia. Este un animal foarte distinctiv, usor de recunoscut dupa capul sau masiv si blana sa vargata. Kudu este un erbivor care se hraneste in principal cu frunze, fructe si boabe. Este foarte sociabil si are tendinta de a trai in grupuri.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt rasele de pisici cu cea mai mare speranta de viata?

Leopardul zapezilor

Leopardul zapezilor este o felina mare care traieste in savana si in muntii din Himalaya. Este foarte distinctiva si se recunoaste cu usurinta dupa blana alba si capul masiv. Leopardul zapezilor este un pradator nocturn, care se hraneste in principal cu mamifere mici, pasari si insecte. Este foarte adaptabil si poate trai chiar si in regiuni foarte reci.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/les-animaux-les-plus-etranges-de-la-savane-les-animaux-etranges-et-etonnants-de-la-savane/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More