Care sunt cele mai bune legume pentru a obtine suficiente vitamine in fiecare zi?

Legumele, desi uneori sunt trecute cu vederea, sunt o sursa esentiala de nutrienti pentru o dieta echilibrata.

Alimentele reprezinta prima forma de medicina, iar legumele sunt pilonul ei. Incomparabil de bogate in substante nutritive, ele sunt esentiale pentru a mentine organismul in stare buna de sanatate. Dar, avand in vedere marea varietate disponibila, unele se remarca prin bogatia lor in vitamine si minerale esentiale pentru bunastarea noastra. Asadar, care sunt aceste super-legume care ne optimizeaza aportul zilnic de nutrienti esentiali?

Nutrienti esentiali

Pentru a intelege impactul legumelor asupra sanatatii, trebuie mai intai sa intelegem rolul vitaminelor si al mineralelor. Acesti micronutrienti sunt esentiali pentru ca organismul nostru sa functioneze corect. Ca substante organice, vitaminele sunt produse sau derivate din organisme vii si contin adesea atomi de hidrogen si de carbon. Vitaminele A, B (cu acid folic), C, D, E si K sunt compusi organici vitali care joaca un rol in multe functii corporale, de la sustinerea sistemului imunitar pana la reglarea coagularii sangelui.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Poate fi grasimea pierduta cu ajutorul exercitiilor fizice?

Mineralele, pe de alta parte, sunt substante anorganice naturale care provin din roci, sol sau apa. Minerale precum calciul, care este esential pentru oasele noastre, iodul, care este important pentru functia tiroidiana, fierul, care este esential pentru transportul oxigenului, cuprul, potasiul si zincul, sunt la fel de cruciale. Acestia sunt implicati in construirea tesuturilor noastre, in transmiterea impulsurilor nervoase si in echilibrarea apei din corpul nostru, printre alte functii.

Legumele de favorizat

Din lumea vasta a legumelor, unele se remarca prin profilul lor nutritional. Broccoli, mai putin indragit, este incredibil de bogat in vitaminele A, B-5, B-9, C si K, dar si in minerale precum magneziu si potasiu. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul si varza kale, sunt o comoara de bunatati. Aceste legume nu sunt doar o sursa abundenta de vitaminele A, B-9, C, E si K, ci si de minerale precum fierul si calciul. De asemenea, sunt pline de substante fitochimice, cunoscute pentru potentialul lor antioxidant.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Este posibil sa nu simtim nimic?

Legumele radacinoase, cum ar fi morcovii si cartofii dulci, merita, de asemenea, evidentiate. Morcovii, cu un continut bogat in vitaminele A, C si K, sustin sanatatea vizuala si imunitara si ofera, de asemenea, minerale precum potasiu. Cartofii dulci nu sunt doar deliciosi, ci furnizeaza si vitamina C si betacaroten, un precursor al vitaminei A, precum si mangan si fibre.

Cheia unei alimentatii sanatoase este diversitatea. Consumul unei varietati largi de legume iti garanteaza ca obtii intreaga gama de vitamine si minerale de care ai nevoie pentru o sanatate buna. Legumele enumerate mai sus ofera un spectru bogat si concentrat al acestor nutrienti esentiali. Este important sa ne amintim ca fiecare leguma isi are locul si importanta ei. Asadar, favorizand super-legumele si variind in acelasi timp placerile, putem construi o farfurie echilibrata care sa sprijine bunastarea zilnica.

 

Sursa: https://dailygeekshow.com/meilleurs-legumes-vitamines/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More