Care sunt cei mai mari sportivi din istorie?

Iata un top al celor mai mari sportivi care si-au lasat amprenta asupra istoriei sportului prin ispravile si abilitatile lor aproape unice.

1.Michael Jordan

Nu putem incepe acest clasament fara sa-l mentionam pe „His Airness”, Michael Jordan. Considerat cel mai mare jucator de baschet din toate timpurile, americanul a leganat o intreaga generatie de francezi nocturni si matinali in ritmul numeroaselor si rasunatoarelor sale ispravi. De sase ori campion in NBA, Jordan a castigat doua titluri de trei ori consecutiv cu echipa sa de o viata, Chicago Bulls. Dar triumful sau olimpic de la Barcelona, in 1992, a fost cel care l-a transformat intr-o legenda in intreaga lume. In ciuda lui Magic, Bird si a tuturor celorlalte vedete americane, el ramane simbolul acestui baschet „showtime” si, in general, al acestui „American way of life” care i-a fermecat pe atat de multi.

2.Pelé

Regele fotbalului Edson Arantes do Nascimento, cunoscut sub numele de Pelé.

Considerat cel mai mare jucator din toate timpurile, este singurul fotbalist care a castigat de trei ori Cupa Mondiala, in 1958, 1962 si 1970 cu nationala Braziliei. De asemenea, el se mandreste cu un palmares exceptional cu cele doua cluburi profesioniste la care a jucat (Santos FC si New York Cosmos), printre care Cupa Intercontinentala (1962 si 1963), Copa Libertadores (1962 si 1963), campionatul Statelor Unite (1977) si de 11 ori campionatul São Paulo in anii 1950 si 1960, precum si o serie de premii individuale, printre care atlet al secolului de catre CIO, jucator al secolului XX de catre FIFA si, cel mai recent, Balonul de Aur onorific la 13 ianuarie 2014.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cate titluri de Liga Campionilor detine Real Madrid

3.Bruce Lee

Bruce Lee, regele artelor martiale.

Este considerat cel mai mare maestru al artelor martiale din cinematografia mondiala a secolului al XX-lea si a deschis calea pentru alti actori chinezi, precum Jackie Chan si Jet Li, si actori straini, precum Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal si Chuck Norris. Prin contributiile sale la film si televiziune, Bruce Lee este vazut de multi ca fiind omul puternic care a atins apogeul perfectiunii fizice si al invincibilitatii in lupta neinarmata. Faima sa a jucat un rol important in interesul publicului occidental pentru artele martiale chinezesti. Moartea sa tragica si prematura a contribuit la transformarea sa intr-o legenda in lumea cinematografiei si a artelor martiale.

4.Carl Lewis

Lewis este un sprinter si saritor care a lasat o amprenta de durata asupra sportului sau. Din 1980 pana la inceputul anilor ’90, a ocupat cu regularitate primele locuri in clasamentele mondiale in probele de 100 m, 200 m si saritura in lungime si a stabilit in mod repetat noi recorduri mondiale la 100 m, stafeta de 4 x 100 m si stafeta de 4 x 200 m. In 1982, 1983 si 1984, a fost votat „Atletul anului” de catre revista americana Track & Field News. Seria sa de saizeci si cinci de victorii consecutive la saritura in lungime in zece ani este una dintre cele mai remarcabile realizari din istoria atletismului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde vine numele turneului de tenis Roland Garros?

 

5.Muhammad Ali

Muhammad Ali, unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile.

Supranumit „The Greatest”, Ali a devenit primul triplu campion mondial la categoria grea. A luat parte la mai multe meciuri istorice de box. Trei dintre acestea au fost impotriva rivalului sau Joe Frazier, care sunt considerate printre cele mai mari lupte din istoria boxului, iar celalalt cu George Foreman la Kinshasa. Ali era cunoscut pentru stilul sau de lupta neortodox, intruchipat de sloganul sau „Pluteste ca un fluture, inteapa ca o albina” si folosind tehnici precum „Ali Shuffle” si „rope-a-dope „. Datorita abilitatilor si caracterului sau extraordinar, Ali a devenit unul dintre cei mai faimosi sportivi din lume. Introdus in International Boxing Hall of Fame, Ali este considerat unul dintre cei mai mari boxeri din istorie.

Sursa: https://lesaviezvous.info/top-10-les-plus-grands-sportifs-de-lhistoire

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More