Care sunt cei mai de temut pradatori

Alerta! Iata trei animale care par inofensive insa se dovedesc a fi veritabili pradatori. Insa, aparentele inseala…

Mantis religiosa (calugarita)

Se stie ca mantis religiosa este capabila sa devoreze insecte, broscute, soparle si chiar masculul dupa copulatie. Echipa condusa de Martin Nyffeler, din cadrul Universitatii Bale din Elvetia a scos la iveala faptul ca si pasarile fac parte din meniul zilnic al calugaritelor. Si, strategia pusa la cale de cele 12 specii de mantis studiate, prezentata in special in Statele Unite ale Americii, in Spania si in Turcia eeste demna de un film horror: calugarita devoreaza creierul pasarilor mici, colibri in special. Camuflata, asteapta ca prada sa isi faca aparitia, o incercuieste si o imobilizeaza dupa care o devoreaza.

Asemanatoare

Pisicile pot fi alergice la oameni?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce isi schimba renii culoarea ochilor iarna

Viespele ichneumon

Este un viespe solitar. La iesirea din ou, larva preia controlul asupra arahnidei, obligand-o sa construiasca o panza, mai rezistenta decat orice alta panza din lume pentru a gazdui viitorul cuib. Echipa condusa Keizo Takasuka de la Universitatea din Kobe, Japonia, a putut constata faptul c apanza astfel structurata reflecta sim ai multa lumina, evitand ca insectele mari, zburatoare si pasarilor sa treaca pe langa ele. Dupa 10 ore, constructia odata terminata, paianjenul parazit ajunge in centrul panzei unde este larva si o devoreaza. Viitorul viespe nu are de ales decat sa se apere sau sa intre in cuibul din care nu va mai iesi 10 zile.

Cameleonul

Viteza cu care cameleonul este capabil sa isi deruleze limba este pur si simplu ametitoare. Cei care apartin acestei specii isi comprima limba pentru ca aceasta din urma sa se comporte asemeni unui arc. In fata acestei arme nemiloase, nici cele mai rapide prazi nu au nicio sansa sa scape. Ba mai mult, cameleonul actioneaza atat de rapid incat prada nici macar nu are timp sa reactioneze ca este deja inghitita.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai rapide animale din lume

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More