Care sunt cei mai cruzi dictatori din istorie

Veritabili tirani, au infricosat intreaga lume.

Istoria, din nefericire, are lotul sau de tirani si de dictatori. Barbati si femei care au marcat intreaga lume prin actiunile lor, prin guvernarea lor si, cel mai adesea, prin numeroasele vieti care au pierit sub dominarea lor.

Qin Shi Huang (259-210 inaintea erei noastre)

Fondatorul dinastiei Qinsi primum imparta al Chinei unificate, Qin Shin Huang avea obiceiul sa concedieze savantii care ii dezaprobau ideile. Este celebru pentru faptul ca a comandat un mausoleu in marime naturala. Dupa terminarea mausoelului, a dat ordin sa fie ucisi constructorii pentru a pastra secretul cu privire la locatia mormantului.

Attila Hunul (406-453)

Attila era unul din cei mai de temuti antagonisti din Imperiul Roman. Dotat cu o forta fizica incredibila, numele sau a devenit sinonim cu teroarea pe campul de batalie.

Asemanatoare

De cate proteine ai nevoie zilnic?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a creat cea mai veche civilizatie cunoscuta

Ginghis Khan (1158-1227)

Fondatorul si primul imparat al Imperiului Mongol, reputatia sa de cel mai mare cuceritor al tuturor timpurilor s-a diminuat incetul cu incetul din cauza masacrelor pe care le comanda. Ginghis Khan nu ezita sa se foloseasca de adversarii sai pe post de scuturi umane in timpul luptei si brutalitatea sa a costat viata a milioane de oameni.

Vlad III Basarab (1428/31 – 1476/77)

Supranumit Vlad Tepes, numele sau spune deja multe despre trecutul sau. Suveran al principatului Valahiei (actuala Romanie), avea o slabiciune pentru a injunghia si a ucide pe toti cei care nu erau pe placul sau. Cruzimea sa, reputata in intreaga lume, a dat nastere numelui vampirului contele Dracula.

Elizabeth Bathory (1560-1614)

Nobila contesa unguroaica, Elizabeth Bathory a fost desemnata de Guiness World drept una din cele mai prolifice ucigase din istorie. Acuzata pentru faptul ca ar fi ucis sute de tinere femei intre anii 1590-1610, numarul final al victimelor se ridica undeva la 650.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este adevarata istorie a lui Frankenstein

Stalin (1878-1953)

Dupa ce a ajuns la conducerea Uniunii Sovietice, dupa moartea lui Lenin, in 1924, Stalin a fost marele instigator al Marii Terori, in cadrul careia peste un milion de persoane au fost incarcerate si cel putin 70 000 au fost executate intre anii 1934-1939.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More