Care sunt cei mai buni portari din istoria fotbalului

Postul de portar este unul special in Fotbal. O simpla greseala poate avea consecinte grele asupra echipei sale si sa schimbe cursul unui meci. Pe langa o conditie fizica buna si reflexe excelente, un portar trebuie sa dea dovada de concentrare maxima in timpul unui meci.

Fabien Barthez

Fara indoiala, unul din cei mai buni portari francezi, Barthez a jucat initial pentru Olympique Marseille si a castigat Liga Campionilor in 1993. Pe langa faptul ca a devenit campion al Frantei cu Monaco si campion al Angliei cu Manchester United, Barthez straluceste in echipa nationala a Frantei.

Edwin van der Sar

Ales in patru reprize cel mai bun portar european, Edwin van der Sar a avut parte de o cariera iesita din comun la cluburile pentru care a jucat. Totul incepe la Ajax Amsterdam unde colectioneaza o multime de titluri internationale si cu Liga Campionilor. Dupa ce ajunge la Juventus si Fulham, va castiga din nou Liga Campionilor.

Gianluigi Buffon

Asemanatoare

De ce este considerat Cristiano Ronaldo cel mai bun…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni jucatori de tenis din istorie

Ajuns la varsta de 43 de ani, Gialuigi Buffon este o legenda, un exemplu de longevitate. A jucat timp de doua decenii si a ajuns in topul celor mai buni portari din istorie. Debuteaza la Parma, echipa cu care va fi invingator in cadrul Cupei UEFA. In 2001 devine portarul echipei Juventus unde ramane timp de 17 ani.

Manuel Neurer

Manuel Neurer este cel mai bun portar al acestei generatii. Neurer este inca in activitate insa este deja o legenda a echipei Germaniei si Bayern Munchen, unul din cele mai bune cluburi de fotbal europene din istorie. Are o cariera frumoasa si la echipa nationala.

Peter Schmeichel

Peter Schmeichel este unul din cei mai buni portari ai anilor 90. Descoperit de marele public in cadrul Euro 1992, a jucat un rol major in cadrul meciului cu Danemarca.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni jucatori din istoria echipei Real Madrid

Sursa: https://les10meilleurs.net/meilleurs-gardiens-de-l-histoire/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More