Care sunt boxeurii neinvinsi ai istoriei?

Istoria recenta il considera pe Floyd Mayweather JR unul din cei mai buni boxeuri moderni. Americanul, nascut in anul 1997, afiseaza titluri de campion mondial la cinci categorii de greutate diferite si cumuleaza numai putin de 50 de lupte in 18 ani de cariera profesionala. Particularitatea sa? Nu a fost niciodata invins in ring nici macar in urma celor mai spectaculoase dueluri, unul in 2011 cu Victor Ortiz si unul cu Manny Pacquiao in 2015.

Este Mayweather cel mai bun boxeur din istorie? Aceasta intrebare este una discutabila, fara indoiala. Cert este ca nu e singurul boxeur neinvins in ringul de box. Mai exista cativa boxeuri care nu s-au lasat niciodata invinsi in ringul de box. Iata care sunt principalii neinvinsi, clasati in functie de numarul de lupte la care au participat.

Boxeuri legendari precum Muhammad Ali, Ray Sugar Robinson sau Joe Louis nu apar in acest clasament din simplul motiv ca au in palmares cel putin o infrangere.

Asemanatoare

De ce este considerat Cristiano Ronaldo cel mai bun…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a luat nastere rugby

Care sunt boxeurii neininvinsi?

In privinta numarului de victorii castigator este americanul Jimmy Barry, care aparea in ring la sfarsitul secolului XXI. A inregistrat un numar de 59 de victorii. In secolul XX, vedeta este fara indoiala americanul de origine italiana Rocky Marciano. Campion mondial la categoria grea intre anii 1952-1955, a castigat toate cele 49 de meciuri. De 7 ori campion mondial, decide sa se retraga si devine patron de restaurant, prezentator de televiziune dar si arbitru de box.

Laszlo Papp, un boxeur din Ungaria a luptat in 29 de meciuri intre anii 1957-1964. Terry Marsh, din Anglia, a luptat in 27 de meciuri intre anii 1981- 1987. Ricardo Lopez a avut parte de 52 de meciuri de-a lungul carierei sale de boxeur din care 26 intr-un campionat mondial. Asta intre anii 1985-2001. Ji-Won Kim (Coreea de Sud) a jucat in 18 meciuri intre anii 1982-1986.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce antrenori a avut echipa Atletico Madrid de-a lungul anilor

Sursa: https://saviezvous.fr/4-boxeurs-invaincus/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More