Care sunt animalele cu cea mai lunga durata de viata

Multe animale traiesc mai mult decat oamenii si multi factori intra in joc in determinarea longevitatii unei specii. Animalele care traiesc cel mai mult timp sunt, in general, cele care sunt cele mai adaptate la mediul lor si sunt capabile sa supravietuiasca schimbarilor de mediu. Animalele care traiesc cel mai mult sunt cele care sunt cele mai robuste si care pot rezista amenintarilor si bolilor care limiteaza durata de viata a altor specii.

Testoasele

Broastele testoase sunt cele mai longevive animale. Unele specii de broasca testoasa pot trai peste 200 de ani. Ele pot supravietui la temperaturi extreme si la conditii de mediu ostile. De asemenea, broastele testoase sunt cunoscute pentru ca se misca incet, ceea ce le permite sa isi reduca necesarul de energie si sa isi conserve energia pe termen lung.

Peste clovn

Pestii clovn sunt printre cei mai longevivi pesti. Ei pot trai pana la 20 de ani, ceea ce este mult mai mult decat durata medie de viata a altor pesti. Pestii clovn sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a supravietui conditiilor de mediu ostile si schimbarilor de temperatura. De asemenea, sunt foarte rezistenti la boli.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai supradotate animale de pe planeta

Porumbei

Porumbeii sunt cunoscuti pentru longevitatea lor. Ei pot trai pana la 25 de ani, ceea ce este mult mai mult decat durata medie de viata a altor pasari. Porumbeii sunt foarte adaptabili la mediul lor si foarte rezistenti. Ei pot supravietui in conditii de mediu ostile si sunt foarte rezistenti la boli.

Liliecii

Liliecii sunt animale remarcabile care pot trai pana la 25 de ani. Sunt foarte adaptabili la mediul lor si foarte rezistenti la boli. De asemenea, sunt foarte rezistenti si pot supravietui in conditii de mediu ostile.

Soparlelele

Soparlele sunt cunoscute pentru longevitatea lor si pot trai pana la 20 de ani. Soparlele sunt foarte adaptabile la mediul in care traiesc si foarte rezistente la boli. Sunt capabile sa supravietuiasca in conditii de mediu ostile si sa reziste la schimbarile de temperatura.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai de temut pradatori

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/animal-qui-vivent-le-plus-longtemps-les-animaux-qui-ont-la-plus-longue-esperance-de-vie-2/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More