Care sunt animalele care hiberneaza?

Stiai ca exista mai multe animale care hiberneaza, nu doar ursul? Spre exemplu, 50% din totalul mamiferelor din America de Nord hiberneaza.

Hibernarea se caracterizeaza printr-o scadere puternica a temperaturii corporale, o diminuare importanta a ritmului cardiac si o incetinire a circulatiei sanguine si al consumului de oxigen.

Care sunt animalele care hiberneaza?

Furnicile;
Airiciul;
Liliacul;
Broasca testoasa;
Marmotele;
Melcii;
Sconcsii;
Bondarul;

Caracteristicile hibernarii

O hibernare provoaca o scadere rapida, brusca a temperaturii corporale pana la o temperatura aproape de temperatura ambientala, o reducere foarte puternica a ritmului cardiac si o incetinere rapida a circulatiei sanguine precum si un consum de oxigen. Pentru asta, este necesar ca luminozitatea sa se diminueze, temperatura sa scada sub 6 grade, timp de minim 48 de ore si ca hrana sa fie din ce in ce mai rara si mai putina.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai inteligente animale?

Tipul animalelor care hiberneaza

Furnica hiberneaza pe timp de iarna, putine persoane stiu acest lucru. Este un animal mic si poate sa se strecoare in orice spatiu pentru a ramane la caldura. Ritmul sau cardiac incetineste si respira din ce in ce mai rar, traind din rezervele de grasime daca nu mananca in toata aceasta perioada.

Ariciul poate hiberna timp de mai multe saptamani sau mai multe zile, perioada in care ritmul sau cardiac poate sa scada cu pana la 90%.

Broasca. Broasca de lemn merge si mai departe in ceea ce priveste hibernarea si se opresc complet din respirat si uneori chiar nu le mai bate inima o perioada buna de timp. Le este atat de frig incat cristale de gheata se formeaza in sangele lor.

Marmota. Aceste creaturi simpatice au nevoie de o perioada lunga de pauza pe timp de iarna. Cel mai adesea se refugiaza in tunele subterane pe care le construiesc de unele singure.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt animalele care dorm cel mai mult?

Sursa: https://www.plare.fr/top-17-des-animaux-qui-hibernent/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More