Care sunt actorii care l-au interpretat pe Joker de-a lungul vremii

Esti curios sa afli care sunt actorii care l-au interpretat pe Joker de-a lungul vremii, pe cel mai cunoscut dusman al lui Batman?

Parul verde, un chip palid si o cicatrice in coltul gurii… personaj complex si perturbat, Joker are reputatia de a “abuza” de actorii care il interpreteaza, ii scufunda intr-un mimetism ravasitor. De la Jack Nicholson la Heath Ledger, iata care sunt interpretarile, mai mult sau mai putin transcedente ale miticului dusman al lui Batman.

Jack Nicholson (1989)

Vocea lui Nicholson se poate recunoaste cu usurinta dintr-o mie. Atunci cand ne gandim la Jack Nicholson vizualizam acest chip devenit un element pop cu drepturi depline. Cine ar fi putut sa il interpreteze mai bine pe Joker decat acest actor cunoscut?

Heath Ledger in Dark Knight (2008)

Asemanatoare

Care sunt actorii care joaca in serialul Manifest?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce actori joaca in The Witcher sezonul 3

Pe data de 22 februarie 2009 Heath Ledger primea postum un Oscar pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea lui Joker in Dark Knight al lui Christopher Nolan. Decedat in urma unei supradoze, actorul Australian nu a reusit sa supravietuiasca intensei pregatiri psihologice necesare interpretarii acestui personaj. Prea fragil, prea torturat, prea posedat…numerosi sunt cei care au spus ca Joker a intrat in pielea sa.

Jared Leto in Suicide Squad (2016)

Suicide Squad reunea o intreaga echipa de raufacatori precum Deadshot sau Harley Quinn. Acest Joker intepretat de Jared Leto pare mai degraba o caricatura nereusita. Unii il considera unul din cei mai nereusiti Jokeri din istorie. Jared Leto semneaza aici unul din cele mai proaste roluri din intreaga sa cariera.

Joaquin Phoenix (2019)

Joaquin Phoenix nu a ezitat sa slabeasca 23 de kilograme pentru acest rol. Jokerul revizitat de Todd Philips revine asupra originilor obscure ale dusmanului lui Batman intr-un Gotham la inceputul anilor ’80 in mijlocul unei crize sociale. In acest film ni se arata o parte sensibila si fragila a lui Joker, latura pe care nu o cunoastem. Un rol care i-a asigurat lui Joaquin Phoenix un Oscar pentru cel mai bun actor.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce actori joaca in La Casa de Papel

Sursa: https://www.vogue.fr/culture/article/joker-5-acteurs-interpretations-films-batman-cinema

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More