Care sunt actorii care au interpretat mai multe roluri in acelasi film?

Unii actori se straduiesc mereu sa isi depaseasca limitele, sa exploreze teritorii noi…si ce mod mai bun de a-si dovedi versatilitatea decat jucand mai multe roluri in acelasi film? Este o adevarata performanta daca se poate face suficient de convingator pentru ca publicul sa fie convins de acest lucru, fara a afecta experienta de vizionare. Fapt amuzant: conform Guinness World Records, actorul Johnson George detine recordul pentru cele mai multe roluri jucate intr-un singur film, cu 45 de roluri distincte, printre care Mahatma Gandhi, Leonardo da Vinci si Iisus Hristos in filmul indian Aaranu Njan.

Tehnologia moderna, protezele, utilizarea machiajului si trucurile camerei de filmat au facilitat cu siguranta succesul actorilor, dar nu este o idee noua. Productiile de teatru si de scena folosesc acest concept de sute de ani, adesea din cauza limitarilor privind dimensiunea distributiei (si, desigur, pentru a permite actorilor sa-si dezvolte abilitatile de actorie). In film, vedete clasice precum Charlie Chaplin si Peter Sellers se numara printre primele exemple. Iata cativa dintre cei mai notabili actori care au jucat mai mult de un rol intr-un singur film.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni actori care au jucat in Peaky Blinders

Tom Hardy – Legend (2015)

Tom Hardy reuseste un tur de forta in rolul celor doi gemeni Kray, celebrii gangsteri din viata reala care au terorizat Londra la sfarsitul anilor ’50 si pe parcursul anilor ’60, in thrillerul politist din 2015, Legend. Desi erau gemeni identici, avand multe dintre aceleasi trasaturi de personalitate si imbracandu-se adesea la fel, erau totusi amandoi unici.

Reggie era cel mai suav dintre cei doi, in timp ce Ronnie se comporta complet diferit si era mult mai dezechilibrat. O dovada a transformarii magistrale a lui Hardy intre fiecare personaj este faptul ca nu exista nicio secunda pe ecran in care spectatorii sa nu poata distinge cine este cine, iar datorita unei mici tehnologii moderne, am avut parte chiar si de o bataie de neuitat intre Hardy si Hardy.

Asemanatoare

Care sunt actorii si actritele care joaca mereu acelasi rol?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt actorii care au interpretat acelasi personaj in seriale diferite?

Robin Williams – MmeDoubtfire (1993)

Un clasic al lui Robin Williams, Mme Doubtfire (1993) il are ca protagonist pe Williams in rolul lui Daniel Hillard, un tata divortat si actor care nu are acces la copiii sai. Dupa ce afla ca fosta lui sotie cauta o menajera, el decide sa se dea drept o bona britanica pe nume Euphegenia Doubtfire. Daniel imbraca un costum si o proteza faciala pentru a arata ca o femeie in varsta.

Desi aproape ca isi pierde copiii din aceasta cauza, fosta sotie a lui Daniel ii acorda acestuia custodia partiala a copiilor, realizand ca viata era mai buna cu el in peisaj. Interpretarea lui Williams in Daniel si Doamna Doubtfire a contribuit la intarirea ideii ca el a fost unul dintre cei mai amuzanti actori comici din toate timpurile. A castigat Globul de Aur pentru „Cel mai bun actor intr-un film muzical sau comedie”.

Eddie Murphy – Profesorul nebun (1998)

Cand vine vorba de interpretarea mai multor roluri in acelasi film, Eddie Murphy este nasul. Inca din 1988, in capodopera de comedie Coming to America, Murphy a imbracat o multime de machiaje si proteze pentru a interpreta patru personaje distincte de nationalitati diferite, si ai fi usor de iertat daca aceste aparitii elaborate te-ar pacali. Talentul lui Murphy pentru transformarea personajelor a continuat in anii ’90, timp in care a interpretat mai multe personaje in Vampire In Brooklyn al lui Wes Craven si in aclamatul Nutty Professor din 1998. De data aceasta, folosind in continuare proteze si machiaj, a interpretat in total sapte personaje.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni actori care au jucat in Spiderman

Nu numai ca l-a interpretat pe profesorul obez Klum si pe alter ego-ul sau Buddy Love, dar a interpretat si intreaga familie a profesorului, ceea ce a facut ca o scena de cina in familie sa fie hilara. Murphy a reluat toate cele sapte personaje pentru continuarea filmului, dar, din pacate, neavand originalitatea predecesorului sau, filmul nu a avut un asemenea succes. Murphy a interpretat rolul a doi frati in subestimatul Bowfinger si pe cel al unui cuplu casatorit in Norbit, care a fost respins de critici. Dupa o serie de esecuri critice si comerciale, Murphy a imbracat din nou multiplele sale costume pentru mult asteptata continuare Coming to America, unde si-a reluat diferitele roluri, castigand din nou publicul si criticii deopotriva.

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More