Care este tara cu cele mai multe centrale nucleare

In jur de 10% din electricitatea mondiala este produsa prin intermediul energiei nucleare, ceea ce o plaseaza pe locul trei intr-un top al principalelor surse energetice dupa energia hidraulica si energia termica.

Care este tara cu cele mai multe centrale nucleare?

In 2020, numarul total al centralelor nucleare se ridica la 443 de instalatii in intreaga lume. Pe planeta, numai putin de 30 de tari au ales sa exploateze centrale nucleare pentru a produce energie electrica. In fruntea clasamentului mondial al numarului de instalatii nucleare se afla Statele Unite ale Americii cu un total de 94 de reactoare, urmat de Franta cu un total de 56 de unitati de productie si apoi China cu cele 49 de reactoare ale sale.

Chiar daca SUA detine cel mai mare numar de reactoare nucleare, partea de electricitate de origine nucleara din tara se ridica doar la numarul de 19,7% in 2020 spre deosebire de 67,1% pentru Franta. Cu alte cuvinte, partea de electricitate de origine nucleara este mai importanta in Franta decat in SUA. Pe teritoriul Frantei, centralele nucleare reprezinta principala sursa de productie si de consum de electricitate.

Asemanatoare

Care au fost cele mai mari cutremure din istorie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu este frig intr-un iglu?

Centrale in constructie

Chiar daca centrala nucleara reprezinta o sursa energetica controversata, de constatat este faptul ca totusi este in continua dezvoltare in unele tari. Drept dovada: 51 de reactoare a caror capacitate cumulata este de aproximativ 54 GW erau in constructie in anul 2021 in numai putin de 19 tari. China se arata cea mai activa in acest domeniu cu numai putin de 14 unitati in santier.

Franta de cealalta parte continua constructia a European Pressurized Reactor la Flamanville. Acest reactor de a treia generatie este conceput pentru a produce cu 22% mai multa electricitate decat un reactor “clasic” si asta folosind un volum de combustibil nuclear echivalent. Pentru a controla ansamblul parcului nuclear mondial a fost creat, in 1957, Agentia Internationala a energiei atomice.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/environnement/quel-est-le-pays-avec-le-plus-de-centrales-nucleaires-11186296/

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai toxice ciuperci?
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More