Care este semnificatia prenumelui Lena

Lena este un prenume derivat de la Elena si semnifica luminoasa. Prenumele feminin Elena este regasit in cuvintele grecesti helene care inseamna torta, foc si selene care inseamna luna. Prenumele de Elena a fost purtat de numeroase regine si chiar de catre personaje mitologice. In mitologia greaca, Elena din Troia este fiica lui Zeus si a Ledei, a fost rapita de Tezeu si adusa acasa de catre fratii sai Castor si Pollux.

Ce personalitate au fetele care poarta numele de Lena?

Lena este destul de timida si rezervata cu persoanele pe care nu le cunoaste… dar apoi se dovedeste a fi foarte sociabila. De asemenea, ea se distinge prin eficienta sa combinata cu o mare discretie. Nu este usor de influentat si are un spirit critic foarte dezvoltat. Lena pretuieste legaturile de familie si prietenia. Este introvertita din fire si, in general, prefera sa traiasca intr-un loc linistit si pasnic. Pentru ea, echilibrul prevaleaza la toate nivelurile.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Lina?

Semnul astrologic al prenumelui Lena

Zodia care defineste cel mai bine trasaturile de caracter ale Lenei este Racul. Cu un puternic simt al familiei, aceasta zodie viseaza la o viata de familie armonioasa. Ei incurajeaza comunicarea, solidaritatea si schimbul in casa lor. O alta trasatura comuna a Lenei este sensibilitatea ei. Persoana nascuta sub acest semn este, de asemenea, foarte intuitiva, sensibila si atenta la ceilalti. Ca si Lena, Racul este o persoana visatoare si romantica, careia ii place sa evadeze in lumea ei imaginara. Dedicata si grijulie, nu se da in laturi de la niciun efort pentru a-si face partenerul fericit si pentru ca relatia sa prospere. Credinciosi si foarte loiali partenerului lor, cei din Rac cer in schimb reciprocitate absoluta. Daca se simte tradat, Racul este greu de impacat. Daca isi gasesc un partener in care pot avea incredere, vor intruchipa blandetea si afectiunea.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Marco?

Culoarea prenumelui Lena

Lena este asociata cu galben. Aceasta culoare ii simbolizeaza inteligenta, bucuria de a trai si simpatia. De asemenea, evidentiaza importanta pe care ea o acorda prieteniei. Considerata a fi o culoare calda, galbenul este adesea asociat cu bucuria, fericirea si mai ales cu zilele insorite.

Piatra pretioasa a numelui Lena

Simbol al sperantei si al vietii vesnice, smaraldul este piatra pretioasa asociata cu numele Lena. Potrivit credintelor stravechi, aceasta piatra pretioasa pastreaza dragostea si amplifica energia sexuala. Reprezinta, de asemenea, loialitatea si fidelitatea, trasaturi care se regasesc in Lena.

Numarul norocos al prenumelui Lena

Simbolizand stabilitatea si constructia, 4 este numarul norocos al Lenei. Acest numar evoca, de asemenea, curajul si loialitatea ei.

Sursa: https://www.enfant.com/prenoms/filles/lena-9154

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More