Care este semnificatia prenumelui Alba

Alba este un prenume care semnifica aurora, zori. In limba germana deriva de la cuvantul “alb” al carui inteles este de elf, o persoana cu puteri supranaturale.

Numele de Alba este prezent in folclorul romanesc: Alba apare in doine iar Albul – Imparat, in basme. In onomastica contemporana, Alba poate fi si un imprumut recent, pe cale culta, din apus (mai ales din onomastica literara spaniola).

Ganditoare, echilibrata si impacata cu ea inasi, Alba este o persoana vesela si pozitiva. Intuitiva, foarte sociabila, Alba este dotata cu o formidabila forta de inertie. Nimic nu pare sa poata ajunge la ea, sa o atinga. Alba este in general o persoana discreta,mai degraba rezervata. Traieste in ritmul sau si nu ii place sa fie grabit. In dragoste, bunatatea si discretia sunt principalele sale atuuri.

Istoria prenumelui Alba

Istoria numelui Alba se afla in stransa legatura cu cea a Sfantului Alban, primul martir al Angliei. Acest pagan a permis unui preot crestin care fugea de opresiune sa se ascunda in casa sa. Convertit si botezat, Sfantul Alban s-a predat atunci cand autoritatile au venit la el acasa. A fost executat la 22 iunie 287 la Verulanium (actualul St Albans din Hertfordshire).

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Dorian

Semnul astrologic al lui Alba

Semnul astrologic al lui Alba este Gemeni. Gemenii se caracterizeaza prin gustul pentru rafinament si prin usurinta de exprimare, ceea ce ii face excelenti oratori. In dragoste, Gemenii sunt sentimentali, fideli fara a fi sufocanti si cauta stabilitate in relatia lor.

Culoarea numelui Alba

Chiar daca inseamna „alb”, numele Alba este asociat cu culoarea portocalie, simbol al energiei, al bucuriei si al optimismului, favorizand comunicarea si creativitatea.

Piatra pretioasa a prenumelui Alba

Asociata cu numele Alba, piatra lunii ajuta la dezvoltarea sensibilitatii si a creativitatii. De asemenea, ajuta la luarea deciziilor dificile intr-un mod corect.

Numarul pentru prenumele Alba

Simbol al perfectiunii la evrei si crestini, 7 este numarul cunoasterii si al curiozitatii.

Sursa: https://www.prenoms.com/prenom-fille/alba-807

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More