Care este semnificatia numelui Teodor

Prenumele Teodor este de origine greaca si semnifica “darul lui Dumnezeu”. Doi papi, doi imparati si numerosi sfinti poarta numele de Teodor. Soldat roman crestin din secolul III, Sfantul Teodor a murit ca si un martir in Amasee, Asia Mica.

Caracterul celor care poarta numele de Teodor

Prenumele Teodor caracterizeaza un barbat altruist. Extrem de sociabil, isi impartaseste emotiile si experientele cu persoanele apropiate. Teodor este voluntar, ii place sa ii ajute pe ceilalti. Aceasta trasatura de caracter se va regasi si in munca sa. Integru, un barbat care poarta numele de Teodor este simplu, fara filtre, isi spune parerea fara ocolisuri si spune adevarul, indiferent de situatie. Teodor detesta nedreptatea. Uneori poate fi prea idealist. Pe plan sentimental Teodor este foarte atent cu persoana iubita.

Asemanatoare

Ce semnificatie are numele Ionut?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia prenumelui Daciana?

Exista situatii in care Teodor se dovedeste a fi usor orgolios. Insa, acest lucru se datoreaza faptului ca Teodor este constient de valoarea sa si nu are indoieli cu privire la aptitudinile sale. Va sti sa dea dovada de umilinta atunci cand va fi nevoit sa isi recunoasca greselile. Se bazeaza cel mai adesea pe intuitia sa si nu se lasa surprins nici de evenimente, nici de oameni. Sociabil, Teodor simte nevoia sa isi impartaseasca emotiile si sa isi comunice ideile persoanelor din anturajul sau. Teodor se dovedeste a fi o gazda extrem de primitoare si o companie mai mult decat placuta.

Care este istoria prenumelui Teodor?

Prenumele Teodor este extrem de raspandit in Antichitate. A fost ilustrat de doi papi, mai multi suverani din Orient precum si de un numar mare de sfinti. In lumea occidentala Teodor nu a reusit sa tina pasul cu succesul fulgurant de care s-au bucurat alte prenume. Insa, reapare la supfarata in Italia, in perioada Renasterii, in Anglia dar si in Franta si nu va mai parasi de atunci scena prenumelor. De o perioada parintii ofera din nou acest prenume baietilor lor.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Oliver

Sursa: http://prenoms.famili.fr/,theodore,2277,15888.asp

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More