Care este semnificatia numelui Oliver

Oliver este un prenume masculin de origine latina al carui tendinta actuala este stabila. Prenumele Oliver este un prenume in stil british. Semnul astrologic asociat este Pestii.

Etimologie si semnificatie

Prenumele Oliver provine de la latinescul oliva si semnifica maslina.

Istoria prenumelui Oliver

Preafericitul Oliver Plunket (1626-1681), episcop de Armagh a fost, sub acuzatia de complot impotriva Angliei, a fost spanzurat, tras si impartit, desfigurarea sa fiind pur si simplu teribila. Acest masacru a avut loc intr-o piata din Londra. Oliver este o persoana cu carcater, de o mare moralitate, extrem de inteligent, dinamic si de o intuitie suprinzatoare. Cu toate acestea, si-a iertat calaii si a murit ca un martir.

Personalitatea lui Oliver

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Maira

Oliver este un caracter puternic. Ii place sa le dea celorlalti lectii insa latura sa contradictorie poate fi uneori agasanta pentru cei din jurul sau. Aceasta latura este insa compensata de o sensibilitate pe care o rezerva doar celor apropiati, carora reusesc sa isi depaseasca timiditatea si sa se imprieteneasca cu el. Creativ, Oliver stie sa de adovada de imaginatie pentru a-si rezolva diferitele probleme si pentru a inventa solutii la care nimeni nu s-ar fi gandit. Din cand in cand, Oliver simte nevoia sa fie singur, sa isi cultive intimitatea, gradina secreta.

Semn astrologic legat de prenumele Oliver: Pesti;

Culoare: albastra;

Numar norocos: 9;

Piatra pretioasa asociata prenumelui de Oliver: agata;

Celebritati care poarta numele de Oliver

Cei mai celebri Oliver care ne vin in minte sunt cei din tarile anglo-saxone. Oliver Cromwell a ramas in istorie atat ca militar cat si ca om politic britanic al secolului XVII. Oliver Stone este un realizator celebru, estonian. Mai exista cativa Oliver fictivi care ne-au marcat spiritele, ne gandim in special la Oliver Twist, un baiat emotionant, erou in romanul lui Charles Dickens dar si la Oliver Queen, personaj al unor benzi desenate cunoscut in special sub numele de Green Arrow.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Amina
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More