Care este semnificatia numelui Luca

Luca este un prenume cu doua etimologii. Una, in limba latina care provine din termnul “lux” si care semnifica lumina. Alta, in greaca care provine de la “leukos” care se traduce prin puritate sau claritate.
Derivat de la prenumele Luc sau Lucas, Luca este un prenume care isi are originile in primii ani ai crestinismului. Sfantul Luca era un medic din ascendenta greaca care isi exersa profesia in Siria. Se conversteste la crestinism atunci cand il intalneste pe Sfantul Paul.

Din acest moment, decide sa isi incredinteze existenta lui Dumnezeu, propagand mesaje de pace, scriind propria sa evanghelie si actul apostolilor. Apoi, face cunostinta cu Maria, mama Mantuitorului, inainte de a reveni in tara natala, Grecia, unde moare la varsta de 80 de ani. Varianta Luca nu apare decat mai tarziu. De altfel, acest prenume ramane destul de discret pana in secolul XXI, perioada in care se bucura de un real succes.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce semnificatie are numele Elvira?

Care este personalitatea baietilor care poarta numele de Luca?

Luca este un baiat caruia ii place sa intretina contradictiile. Poate, foarte bine, sa dea dovada de temeritate si sa aiba mare nevoie de evadare din cotidian din cand in cand. Pe de alta parte, se arata rezervat, nu ii prea place sa comunice in unele situatii. De aceea, isi va asculta mai degraba inima pentru a-si gasi calea in viata, mai degraba decat ratiunea. De obicei,in ceea ce priveste domeniul profesional, este atras de meserii din zona imobiliara sau finante.

In societate, Luca poate parea uneori rezervat, pudic si nu isi lasa cu usurinta masca sa cada. Trebuie sa aiba incredere in persoana respectiva, pur si simplu. Insa, daca te arati interesat de el, va avea incredere deplina in tine. In intimitate, Luca este extrem de afectuos si ii arata persoanei iubite o afectiune infinita.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Amina

Semn astrologic: Gemeni
Culoare: portocaliu
Numar norocos: 2
Piatra pretioasa asociata: ametist
Metal asociat: aur

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More