Care este semnificatia numelui Iustin

De origine latina, Iustin provine de la termenul de justus care inseamna rezonabil, care respecta drepturile. Alte semnificatii ar putea fi just, drept, conform legii.

Istoria numelui Iustin

Sfantul Iustin era un mare filozof al secolului 1 in Palestina, convertit la crestinism. Complet convins de justetea si corectitudinea religiei sale, nu a incetat sa dezbata in favoarea acesteia. Va fi decapitat de Marc Aureliu. Prenumele de Iustin a fost mereu atribuit in tarile crestine noilor-nascuti. Insa, dupa anul 1910 a avut parte de o scadere de popularitate, pana cand prin anul 1970 aproape a disparut. Revine in forta incepand cu anul 1990 si are parte de un al doilea val de popularitate la inceputul anului 2000.

Personalitatea lui Iustin

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Noel

Iustin este un om de incredere, pe care te poti baza. Este voluntar si independent. Este o persoana extrem de amabila si cauta sa fie utila cu orice ocazie. Muncitor, pune suflet in absolut tot ce face insa sensibilitatea sa il descurajeaza de cele mai multe ori deoarece cade la cea mai mica critica, ii lipseste increderea in propriile forte.

Perseverenta sa si puterea de reflexie il vor ajuta sa duca toate sarcinile la bun sfarsit si sa reuseasca in tot ceea ce isi propune, orice obeictiv ar avea in viata. Simtul umorului ii permite sa iasa din toate situatiile delicate. Prieten sincer si jovial, Iustin este atent la familia sa, pe care o pune mereu pe primul loc, este esentiala pentru el.

Are un temperament calm si prefera sa duca o viata linistita si calma pentru a se putea dedica hobby-urilor favorite. Creativ, se simte implinit atunci cand are activitati artistice. Se lasa distras de multe ori ceea ce ii poate provoca unele probleme.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Marco?

Semn astrologic: Leu
Culoare: albastra
Numar norocos: 3
Piatra pretioasa asociata: turcoaz
Metal pretios asociat numelui de Iustin: argint

 

Sursa: https://madame.lefigaro.fr/prenoms/prenom/garcon/justin

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More