Care este semnificatia numelui Dorian

Prenumele Dorian provine de la termenii grecesti theos si doron care inseamna zeu respectiv cadou. Cu alte cuvinte, Dorian semnifica darul zeului.

Istoria numelui Dorian

Originile prenumelui Dorian sunt multiple deoarece poate fi considerat diminutivul unui alt prenume, Teodor. Radacinile latine provenite de la prenumele Dorianus sunt in egala masura aduse in discutie atunci cand vine vorba de istoria numelui Dorian. In traditia catolica, Sfantul Teodor era un soldat inrolat in armata imperiului Maximilian in secolul IV. Este torturat, mai apoi executat din cauza ca s-a convertit la crestinism. In ziua de azi este considerat sfantul patron al militarilor.

Care este personalitatea lui Dorian?

Dorian este un barbat curajos. Dotat cu o determinare iesita din comun si o abnegatie totala, se distinge prin taria caracterului care il determina sa nu renunte niciodata. Hipersensibil, Dorian este cunoscut pentru faptul ca, atunci cand iubeste, se dedica trup si suflet, iti pune inima in palme. Dreptatea si loialitatea sunt valori care il intereseaza in special.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Teodor

Seducator fara pereche, Dorian ascunde, in spatele unei aparente reci, un temperament carismatic care nu lasa pe nimeni indiferent. Pe plan relational lui Dorian ii place sa fie inconjurat de prieteni. Singuratatea ii provoaca anxietate si angoase. Insa, datorita laturii extrem de sociabile de care da dovada si datorita faptului ca poate comunica cu usurinta cu oricine, nu ii este greu sa gaseasca o companie pe placul sau. riguros si prevazator, se dovedeste a fi un gestionar excelent.

Semn astrologic legat de prenumele Dorian: Taur
Culoare: verde
Numar norocos: 9
Piatra pretioasa asociata: smarald
Metal asociat: cupru

Dupa ce a disparut o perioada, prenumele Dorian a reaparut in clasamente incepand cu anul 1970. Insa, abia dupa anul 1990 s-a bucurat de notorietate veritabila in randul proaspetilor parinti. In ziua de azi Dorian este un prenume destul de curent, chiar daca nu atat de popular precum alte nume de baieti precum Mihai sau Alexandru.

Sursa: https://www.u-d-e.fr/que-signifie-le-nom-dorian-en-termes-bibliques/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More