Care este semnificatia numelui Andrei

Andrei a fost numele dat unuia din cei 12 apostoli ai Mantuitorului Hristos, de unde si popularitatea sa. S-a raspandit rapid pe teritoriul tarilor convertite la crestinism si s-a bucurat de un succes imens. In anul 1920 prenumele de Andrei a fost oferit unui numar mare de copii, peste 1000. Incepand cu anul 1970 prenumele Andrei este in declin. In ziua de azi nu mai este atat de cautat de parinti, este considerat invechit de generatiile mai tinere.

Andrei este un prenume de origine greaca. In greaca “Andros” semnifica barbat, viril, curajos. Un nume care ne spune ca viata este o lupta presarata cu obstacole de tot felul carora trebuie sa le facem fata cu barbatie si cu curaj.

Calitati: filozof, spiritual;
Planeta dominanta: Neptun;
Culoare: verde;
Piatra pretioasa: Piatra Lunii;

Asemanatoare

Care este semnificatia numelui Maira

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia prenumelui Amaia

Sentimental si emotive, Andrei este un barbat care stie sa isi exprime sentimentele. Fara sa ii fie teama ca va fi judecat, spune absolut tot ce are pe inima, este o persoana directa cu alte cuvinte. Se foloseste de cuvinte simple si directe. Deoarece este o persoana sincera si cinstita, persoanele din anturajul sau il apreciaza foarte mult si vad in el un prieten sincer si sensibil. Si, chiar daca aceasta sensibilitate ii provoaca uneori probleme, Andrei ramane un om integru, una din marile sale calitati.

Andrei se afla in cautarea adevarului in permanenta, adora sinceritatea si detesta minciuna si ipocrizia. De aceea, la prima vedere poate parea neincrezator. Inainte de a-si oferi increderea, Andrei prefera sa analizeze putin persoana care se afla inaintea lui pentru a se asigura de faptul ca nu face nicio greseala si ca nu se afla in fata unui manipulator. Judecata sa da rareori gres.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce semnificatie are numele Briana

Daca decide sa faca din tine un prieten bun sau un aliat, inseamna ca meriti acest lucru. Andrei este devotat trup si suflet persoanei pe care o iubeste: senzual si pasional totodata, va face tot ce ii sta in putere sa faca fericita persoana pe care o iubeste.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More