Care este semnficatia numelui Alina?

Alina este un prenume care provine din germana, adal, si se traduce prin blandete nobila. Noua ne place foarte mult acest nume, consideram ca are o puternica incarcatura nobiliara.

Alina provine de la prenumele Aline, el insusi un diminutiv al lui Adeline. De origine germanica, a aparut in Europa in timpul Evului Mediu. De asemenea, dupa cum spuneam mai sus, este asociat cu nobilimea. Original si relativ rar, a fost in decembrie 1957, in urma unei cereri oficiale, cand prenumele Alina a aparut pe lista prenumelor basce depuse la grefa tribunalului civil din Bayonne. Alina inseamna „blandete nobila”. Poate insemna, de asemenea, „magnific” si „lumina”. Desi este din ce in ce mai rar la noi in tara, este deosebit de popular in Marea Britanie, SUA, Europa de Est si Rusia.

Alina: ce personalitate au fetele care poarta numele de Alina?

Mandra si independenta, Alina este o femeie loiala si simpatica. Poate fi autoritara si directiva, dar tocmai asta o face sa fie ambitioasa. Alina este vazuta ca o femeie care isi ia destinul in propriile maini. Mai mult, nu se lasa bruscata. Curajoasa si nesabuita, ea este, de asemenea, foarte sensibila si uneori chiar timida, in ciuda carapacei in spatele careia se poate ascunde.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia numelui Teodor

Alina este o fetita foarte mandra. Este inteligenta, vorbeste devreme, intelege multe si este foarte mandra de toate astea. Interesant, Alina are o multime de prieteni inca de la o varsta frageda. Pe masura ce creste, ea devine foarte independenta. Alina este sociabila si simpatica. Este loiala prietenilor ei si asteapta acelasi lucru de la ei. Alina daruieste foarte mult celor apropiati, in special familiei sale, cu care ii place sa petreaca timp. Este o tanara asertiva, care nu lasa pe nimeni sa o calce in picioare si nu ezita sa bata cu pumnul in masa. Alina este o temerara, descrisa ca fiind curajoasa de catre colegii ei.

Semn zodiacal inrudit: Capricorn

Culoare: rosu

Numarul norocos: 1

Piatra pretioasa asociata: Chihlimbar

Metal asociat: Aur

 

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnficatia prenumelui Aida

Sursa:  https://madame.lefigaro.fr/prenoms/prenom/fille/alina

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More