Care este relatia dintre Yoga si echilibrul chakrelor?

Yoga sustine ca chakrele sunt puncte centrale ale energiei, gandurilor, sentimentelor si corpului fizic. Potrivit yoghinilor, chakrele determina modul in care oamenii experimenteaza realitatea prin reactii emotionale, dorinte sau aversiuni, niveluri de incredere sau teama si chiar simptome si efecte fizice. Asadar, relatia dintre yoga si echilibrul chakrelor pare mai apropiata decat am putea crede.

Care este relatia dintre Yoga si echilibrul chakrelor?

Atunci cand energia este blocata intr-o chakra, se spune adesea ca aceasta declanseaza dezechilibre fizice, mentale sau emotionale care se manifesta prin simptome precum anxietatea, letargia sau digestia deficitara.

In relatia dintre yoga si echilibrul chakrelor, trebuie sa luam in considerare asanele, care sunt diferitele posturi fizice ale yoga. Practicantii de yoga folosesc asanele pentru a elibera energie si a stimula o chakra dezechilibrata.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt bijuteriile potrivite pentru echilibrarea chakrelor

Care sunt principalele chakre?

Exista sapte chakre principale, fiecare cu o functie specifica. Relatia yoga cu echilibrul chakrelor ajuta chakrele in functia lor vitala de control si canalizare a energiei care circula in corpul nostru.

Chakra Sahasrara

Chakra „celor o mie de petale” sau „coroanei” reprezinta starea de constiinta pura. Aceasta chakra este situata in varful capului si este reprezentata prin culoarea sa alba sau violet. Sahasrara implica chestiuni legate de intelepciunea interioara si de moartea fizica.

Chakra Anja

„Chakra celui de-al treilea ochi” este un punct de intalnire intre doi curenti energetici majori din corp. Ajna corespunde culorilor violet, indigo sau albastru inchis, desi practicantii traditionali de yoga o prezinta cu culoarea alba. Chakra Ajna are legatura cu glanda pituitara, motorul cresterii si dezvoltarii.

Asemanatoare

Cum stim daca chakrele sunt blocate?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum putem echilibra chakrele?

Chakra Vishuddha

Culoarea rosie sau albastra reprezinta chakra „deosebit de pura”, atasata gatului. Practicienii considera ca aceasta chakra gazduieste vorbirea, auzul si metabolismul.

Chakra Anahata

Chakra „coronariana” se refera la inima si la culorile verde si roz. Principalele aspecte referitoare la Anahata includ emotiile complexe, compasiunea, tandretea, iubirea neconditionata, echilibrul, respingerea si bunastarea.

Chakra Manipura

Galbenul reprezinta chakra ombilicului. Practicienii asociaza aceasta chakra cu sistemul digestiv, puterea personala, frica, anxietatea, dezvoltarea opiniilor si tendinta spre o personalitate introvertita.

Chakra Svashisthana

Practicantii yoga sustin ca chakra sacrala este sediul organelor reproductive si pelvine, al sistemului genito-urinar si al glandei suprarenale. Culoarea sa, portocaliu, indica o legatura cu latura cea mai creativa si vitalitatea cuiva.

Chakra Muladhara

„Chakra radacina” se afla la baza coloanei vertebrale, in regiunea coccisului. Practicienii spun ca ea contine impulsurile noastre naturale pentru hrana, somn, sex si supravietuire, precum si sursa temerilor noastre.

Sursa: https://www.wemystic.fr/relation-yoga-equilibre-chakras/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More