Care este primul film din istoria cinematografiei?

A devenit un obicei sa vizionam filme proiectate pe micile ecrane sau pe platforme specializate cum este Netflix. Este, drept urmare, legitim sa ne punem urmatoarea intrebare: care este primul fim din istoria cinematografiei? Vei descoperi, in egala masura, un alt mister…Motor,Actiune…

Fratii Lumière

Auguste si Louis s-au nascut in anul 1862 respectiv 1864. Tatal lor Antoine Lumière a fost pictor si fotograf deopotriva. Nu este de mirare faptul ca cei doi frati au fost atat de atrasi de inovatii si de arta vizuala. Antoine Lumière a infiintat un studio de fotografie la Lyon in anul 1870 dupa ce a reusit sa scape de armatele din Prusia din estul Frantei. Isi sustine fiii in totalitate cu inventiile pe care le face.

In secolul XX, oameni de stiinta precum Thomas Edison se intereseaza de noi metode pentru a pune imaginile in miscare. Antoine Lumière ii determina pe fiii sai sa se intereseze de aceste inovatii. Astfel ia nastere Cinematographe Lumière in anul 1895.

Asemanatoare

Care sunt cele mai blestemate filme din istoria…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt noutatile lunii septembrie pe Netflix?

La scurt timp apare primul film al fratilor Lumière, intitulat La sortie des ouvriers de l’usine Lumière. Acestia au filmat o perioada muncitorii si muncitoarele din uzina Monplaisir. Pe data de 28 decembrie fratii Lumière decid sa rate publicului ce a iesit. Intrarea era cu plata, la fel ca in ziua de azi. Astfel debuteaza primele proiectii intr-o sala de cinema.

Acest film are o durata de 50 de secunde si este alb negru
In timp ce fratii Lumière au reusit sa se faca cunoscuti in intreaga lume datorita cinematografului, un alt inventator este neglijat. Numele sau este Louis Aimé Augustin Le Prince. Nascut la Metz in anul 1842, acest inginer francez este in egala masura interesat de imaginile in miscare. Inventeaza prima camera capabila sa filmeze 20 de imagini pe secunda si fimeaza cateva filme scurte pe care le proiecteaza pe marele ecran.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai asteptate filme si seriale Netflix in 2022

Insa, in timpul unei calatorii spre Paris, dispare in mod misterios. Nu au fost gasite nici corpul, nici lucrurile personale ale acestuia.

 

Sursa: https://lesavaistu.fr/quel-est-le-premier-film-de-lhistoire-du-cinema/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More