Care este povestea din spatele constructiei Marii Piramide?

Marea Piramida din Giza este unul dintre cele mai faimoase si mai fascinante monumente din lume. Situata in Egipt, este una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Marea Piramida este unul dintre cele mai mari si mai vechi monumente ale omenirii, ceea ce a facut din ea un obiect de fascinatie si de studiu pentru istorici si arheologi timp de secole.

Origini

Marea Piramida din Giza a fost construita in jurul anului 2560 i.Hr. A fost construita in onoarea unui faraon egiptean antic, Keops. Este una dintre cele mai mari structuri construite vreodata de om si a ramas in picioare de mii de ani. Marea Piramida este alcatuita din peste 2 milioane de pietre, fiecare cantarind aproximativ 2 tone.

Constructie

Desi multi oameni cred ca sclavii au construit Marea Piramida, aceasta idee se bazeaza mai degraba pe legende si mituri decat pe fapte istorice. Arheologii si cercetatorii sunt de acord ca cei care au construit Marea Piramida au fost mesteri calificati si constructori profesionisti care au lucrat in mod voluntar pentru faraon.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce era Ludovic al XIV-lea supranumit Regele Soare?

Arheologii cred ca constructorii Marii Piramide au folosit o metoda de constructie cunoscuta sub numele de „cuplare”. Aceasta metoda presupune stivuirea pietrelor in straturi si mentinerea lor in pozitie cu blocuri de piatra mai mici si mai grele. Aceasta metoda a fost folosita pentru a stivui pietrele unele peste altele pana cand piramida a fost complet construita.

Materiale si instrumente

Constructorii Marii Piramide au folosit o varietate de materiale si unelte pentru a construi piramida. Principalele materiale au fost calcarul si gresia, care sunt tipuri de piatra foarte dure. De asemenea, au folosit lemn si nisip pentru a nivela terenul inainte de a incepe constructia. Principalele unelte folosite au fost dalti, ciocane si parghii, precum si mijloace de transport, cum ar fi carute si barci.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu s-a gasit niciodata comoara pierduta a lui Beale?

Tehnologie

Marea Piramida a fost construita cu ajutorul tehnologiei din acea vreme. Oamenii de stiinta cred ca constructorii Marii Piramide au folosit o serie de metode pentru a se asigura ca piramida este cat mai precisa posibil. Unele dintre aceste metode au inclus alinierea pietrelor in functie de stele si constelatii, precum si metode de masurare foarte precise.

Constructia Marii Piramide a avut un impact semnificativ asupra Egiptului antic. Piramida a fost un semn al puterii si maretiei Egiptului si a servit drept sursa de inspiratie pentru alte culturi din intreaga lume. Marea Piramida este in continuare unul dintre cele mai faimoase si intrigante monumente din lume.

Constructia Marii Piramide este una dintre cele mai mari realizari ale omenirii. Timp de mii de ani, aceasta a fost o sursa de inspiratie si fascinatie pentru generatiile viitoare. In ciuda tuturor enigmelor care inca ii inconjoara originea si constructia, Marea Piramida ramane una dintre cele sapte minuni ale lumii antice si un simbol al puterii si maretiei Egiptului antic.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce trebuie sa stii despre data de 8 mai 1945

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/quelle-est-lhistoire-derriere-la-construction-de-la-grande-pyramide/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More