Care este originea skateboarding-ului?

Exercitiile fizice regulate sunt foarte recomandate. Cu atat de multe sporturi din care poti alege, ar trebui sa fie usor sa gasesti ceea ce cauti! Mediul urban se preteaza, de asemenea, la sporturi precum alergarea, inotul si skateboardingul. Si de unde vine skateboardingul? Citeste mai departe pentru a afla!

Originile skateboardului

Skateboardingul de pe vremuri nu seamana cu cel pe care il cunoastem astazi. In anii 1930, in Statele Unite, copiii din cartierele sarace obisnuiau sa se joace pe strada pe skateboarduri. Era vorba pur si simplu de o pereche de patine cu rotile acoperite cu o placa de lemn si un ghidon. Ghidonul a disparut in cele din urma, deoarece era folosit mai mult pentru a asigura echilibrul pe aparat decat pentru a-l dirija in directia dorita.

In jurul anului 1950, surferii – care doreau sa se dea cu placa in afara apei – au popularizat skateboard-ul. De aici si faimosul nume de „surfer pe asfalt”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde vine cuvantul golf

Evolutia skateboardingului

Incepand cu anii 1960, skateboardingul a devenit din ce in ce mai popular. Compus initial dintr-o simpla placa de lemn si roti de metal, skateboardingul a suferit in curand o serie de imbunatatiri. Makaha Skateboard, o marca creata de Larry Stevenson, a fost prima companie care a comercializat placi de skateboard de calitate. Materialele folosite si imbunatatirile aduse au permis skateboarderilor sa isi stapaneasca mai bine placile si sa inventeze noi miscari. Acestea sunt cunoscute si sub numele de trick-uri.

O reputatie in crestere

Skateboardingul a devenit un sport de renume mondial, datorita primei competitii de skateboarding care a avut loc in California. Popularitatea skateboarding-ului a dus la aparitia unor marci care ii sustin pe skateboarderi. Cele mai cunoscute au fost Vans si Converse, precum si DC Shoes. Din acel moment, sportul a generat si un stil vestimentar aparte.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai titrati jucatori de fotbal pentru un balon de aur

Skateboardingul a devenit mai mult decat un sport, a devenit o arta. Miscarile inventate de skateboarderi le-au permis acestora sa se remarce in slalom sau freestyle. S-au format comunitati, iar primul skatepark a fost construit in 1976. In Europa, skateboardingul a ajuns mai intai in Germania, unde a fost inaugurat un skatepark la sfarsitul anilor 1970. Au inceput sa apara reviste de skateboarding, precum Skateboarder Magazine.

Au fost dezvoltate tot mai multe trucuri acrobatice, cum ar fi flip-ul, switch kickflip-ul si heelflip-ul. Ca urmare, skateboardingul este asociat din ce in ce mai mult cu sporturile de strada, datorita dimensiunilor sale tehnice si artistice. In cele din urma, au fost create mai multe discipline, iar competitiile au devenit treptat oficiale.

 

Sursa: https://lesavaistu.fr/dou-vient-la-pratique-du-skateboard/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More