Care este originea drapelului Statelor Unite ale Americii?

Drapelul Statelor Unite este, fara indoiala, un simbol cunoscut in intreaga lume, dar ceea ce multi oameni nu stiu este ca originea acestui drapel este, de fapt, mult mai complexa decat v-ati putea imagina. De fapt, originile steagului american dateaza de mai bine de doua secole si este interesant sa ne uitam la istoria si evolutia sa.

Originea steagului american

Drapelul american a fost creat initial pentru a inlocui Marele Steag al Uniunii, care era un steag cu treisprezece stele si treisprezece dungi din cele treisprezece colonii originale. Steagul a fost creat de un capitan al armatei continentale pe nume John Paul Jones. Steagul american si-a facut prima aparitie la 14 iunie 1777, cand Congresul Statelor Unite a adoptat o rezolutie prin care a decis sa adopte acest desen ca steag oficial al Statelor Unite.

Steagul american este format din culorile rosu, alb si albastru. Aceste culori au o semnificatie foarte specifica. Rosul reprezinta curajul si sangele varsat pentru apararea libertatii si a justitiei. Albul reprezinta puritatea si inocenta, iar albastrul reprezinta legea si justitia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai mare tara din Africa?

Evolutia steagului american

De la crearea sa, steagul american a suferit mai multe modificari. La inceput, existau doar treisprezece stele si treisprezece dungi, reprezentand cele treisprezece colonii originale. Pe masura ce noile colonii au devenit state, numarul stelelor a crescut, iar steagul a evoluat de-a lungul anilor.

Diferitele tipuri de steaguri americane

De-a lungul anilor, steagul american a trecut prin mai multe intruchipari. In prezent, exista cinci steaguri principale ale Statelor Unite: steagul cu treisprezece stele (1777-1795), steagul cu cincisprezece stele si cincisprezece dungi (1795-1818), steagul cu douazeci si una de stele si douazeci si una de dungi (1818-1819), steagul cu douazeci si patru de stele si douazeci si patru de dungi (1819-1820) si steagul cu cincizeci de stele si cincizeci de dungi (din 1960).

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este numele adevarat al orasului Bangkok?

Steagul Statelor Unite in istorie

Drapelul Statelor Unite este un simbol al libertatii si al justitiei si a fost un simbol al curajului si al vitejiei in timpul multor razboaie si conflicte. A fost prezent in batalia de la Gettysburg din 1863 si a fost un simbol puternic in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In prezent, este simbolul Americii si este un simbol al libertatii pentru oamenii din intreaga lume.

Steagul Statelor Unite este, fara indoiala, unul dintre cele mai cunoscute si mai usor de recunoscut simboluri din lume. Istoria sa indelungata si evolutia sa de-a lungul anilor reprezinta o reamintire constanta a libertatii si a justitiei care definesc aceasta tara. Este un simbol foarte important pentru americani si va fi intotdeauna vazut ca un simbol al mandriei si patriotismului pentru poporul american.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/quelle-est-lorigine-du-drapeau-etats-unien/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More