Care este originea celebrelor litere de la Hollywood

Toata lumea viseaza sa vada macar o data in viata celebrele litere Hollywood care domina orasul Los Angeles. Dar, in ciuda renumelui lor mondial, nu toata lumea cunoaste care este originea lor.

Care este originea celebrelor litere de la Hollywood

Trebuie sa ne intoarcem in timp, cu un secol in urma, pentru a intelege care este originea lor. totul a plecat de la un singur om- HJ Withley, care este supranumit si Tatal Hollywood-ului. Dupa o reconversie, acest fost vanzator de bomboane a inceput sa lucrezi in domeniul imobiliarelor. Dorindu-si sa dezvolte si mai mult orasul Los Angeles, Whitley, a inceput constructia unui nou cartier, Hollywoodland.

Dar, acest nou cartier avea nevoie de locuitori deci a trebuit sa i se faca publicitate pentru a atrage cat mai multa lume. Din acest motiv, a avut ideea de a crea imensele litere in munte pentru a fi perceptibile de cat mai multa lume mai ales de pe autostrada.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a murit Vercingetorix?

Aceste litere au permis cartierului sa se dezvolte foarte repeede si chiar au avut un real succes. Initial, au avut doar scopul de a promova noul cartier timp de un an si jumatate. Dar, datorita acestui success fulminant, literele nu au mai parasit muntele Lee. Totusi, problema renovarii a inceput sa se puna in mod serios. In anul 1949 au inceput lucrarile de renovare cu litera H, care incepe sa se degradeze foarte tare.
Dar, principalul scop era sa se inlature si ultimele sale litere pentru ca acesta sa afiseze Hollywood si nu Hollywoodland.

Literele incepe din nou sa se degradeze. In anul 1970 se propune chiar inlaturarea lor. dar, diferite vedete ale epocii vor sa dea o mana de ajutor. Rockerul Alice Cooper participa la refacerea literei O si Hugh Hefner la litera Y. Iar noile litere au fost dezvaluite in anul 1978 in fata a 60.000 de telespectatori.

In 2012 literele au fost renovate din nou, fiind cea mai recenta renovare si cu siguranta nu ultima.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a murit Beethoven

 

 

 

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More