Care este originea alfabetului latin?

Sistemul de scriere latin a fost inventat in urma cu aproximativ trei mii de ani. Desi a fost folosit de vechii romani si greci, alfabetul latin este de fapt derivat din alfabetul fenician. Acest alfabet a fost creat de fenicienii care au trait de-a lungul coastei Mediteranei in urma cu peste trei mii de ani. Alfabetul fenician a fost adoptat de greci si de romani, care l-au modificat apoi pentru a-l adapta la limbile lor respective.

Istoria alfabetului fenician

Fenicienii, un popor care locuia pe coasta Mediteranei, au inventat alfabetul fenician in urma cu aproximativ trei mii de ani. Alfabetul fenician era un sistem de scriere alfabetica format din 22 de litere. Aceste litere erau toate consoane si nu includeau vocale. Fenicienii au folosit alfabetul pentru a scrie limba lor, feniciana, care a influentat multe limbi moderne, inclusiv ebraica si araba. Alfabetul fenician a fost folosit si de greci, care l-au modificat pentru a reflecta propriile lor sunete.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai dificile limbi straine de invatat?

Cum s-a dezvoltat alfabetul latin?

Romanii au adoptat alfabetul grecesc si l-au adaptat la propria lor limba, latina. Au adaugat vocale si au modificat anumite litere pentru a reflecta sunetele acestora. Literele latine s-au raspandit apoi in intreaga Europa si au devenit alfabetul cel mai utilizat in lumea occidentala. In prezent, alfabetul latin este folosit pentru a scrie mai multe limbi, inclusiv engleza, franceza, germana si spaniola.

Literele alfabetului latin

Alfabetul latin cuprinde 26 de litere, care sunt impartite in doua categorii: vocale si consoane. Vocalele sunt: A, E, I, O, U si Y. Consoanele sunt celelalte litere din alfabet. Literele latine sunt, de asemenea, impartite in majuscule si minuscule. Majusculele sunt folosite pentru substantive proprii si pentru cuvintele care incep o propozitie sau un paragraf.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se zice Bafta in engleza, franceza, italiana, germana, spaniola

Cum se utilizeaza astazi alfabetul latin?

Alfabetul latin este inca utilizat pe scara larga in tarile occidentale. Este folosit pentru a scrie in multe limbi, inclusiv in engleza, franceza, germana, spaniola si italiana. De asemenea, este folosit pentru a scrie alte cateva limbi, printre care portugheza, olandeza, daneza, suedeza si norvegiana. Alfabetul latin este, de asemenea, utilizat pe scara larga pentru numerotarea internationala si pentru abrevierile stiintifice si medicale.

Alfabetul latin este un sistem de scriere utilizat pe scara larga in lumea occidentala. Acesta este derivat din alfabetul fenician, care a fost inventat in urma cu aproximativ trei mii de ani. Romanii au adoptat apoi alfabetul grecesc si l-au modificat pentru a reflecta sunetele lor. In prezent, alfabetul latin este folosit pentru a scrie multe limbi, inclusiv engleza, franceza, germana si spaniola. De asemenea, este folosit pentru numerotarea internationala si pentru abrevierile stiintifice si medicale.

 

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/quelle-est-lorigine-de-lalphabet-latin/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More