Care este orasul cu cel mai lung nume din lume

Cu totii ne punem la un moment dat aceasta intrebare, fie din curiozitate, fie din pasiune fata de tot ce tine de geografie: care este orasul cu cel mai lung nume din lume?

Numele oraselor pot fi foarte lungi si complicate, iar raspunsul la aceasta intrebare poate fi dificil de gasit.

Din fericire, te afli in locul potrivit asta deoarece urmeaza sa iti spunem care este orasul cu cel mai lung nume din lume.

Care este orasul cu cel mai lung nume?

Potrivit Guinness Book of World Records, orasul cu cel mai lung nume este Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, situat in Tara Galilor. Acest nume se traduce aproximativ prin „parohia Sfanta Maria de la gura raului Alb si a Turnului Rosu”.

Cum a aparut acest nume?

Numele acestui oras este de fapt un nume compus din doua cuvinte galeze. Primele cuvinte „Llanfair” inseamna „parohia Sfintei Maria”, iar cuvintele „pwllgwyngyll” inseamna „la gura raului alb”. Cuvintele „gogerychwyrndrobwll” inseamna „turn rosu”, iar cuvintele „llantysiliogogoch” inseamna „la pestera de pe dealul Sfantului Tysilio”. Numele complet este, asadar, un amestec de nume de localitati.

Asemanatoare

Care sunt cele mai populate locuri din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai inalt varf din Europa?

Care este istoria orasului?

Orasul a fost fondat in secolul al XVI-lea, iar in prezent este o comunitate mica de 2.500 de locuitori. Este cunoscut pentru numele sau lung si neobisnuit si este o atractie turistica populara. Astazi, orasul este un centru comercial si o statie de transport public.

Care sunt alte nume lungi de orase?

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg: acesta este un nume prescurtat pentru un lac din Massachusetts care inseamna „zona lor de pescuit”.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu: este numele unui deal din Noua Zeelanda care inseamna „dealul unde Tamatea, cu picioare mari, putere si voce mare, se zgaria, manca, dansa si canta la flaut”.

Venkatanarasimharajuvaripeta: este numele unui oras din statul Andhra Pradesh din India, care inseamna „locul unde a coborat zeul Venkateswara”.

Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein: este numele unui sat din Africa de Sud care inseamna „paraul unde au fost sacrificati doi bivoli”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai frumoasa tara din lume

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/le-nom-de-ville-le-plus-long-une-question-de-geographie/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More